NE ZABORAVITE Traju on line prijave za centre izvrsnosti Varaždinske županije, testiranja krajem kolovoza Foto: Ilustracija/Arhiva VV

NE ZABORAVITE Traju on line prijave za centre izvrsnosti Varaždinske županije, testiranja krajem kolovoza

VV | 20.6.2020. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Počele su prijave učenika u centre izvrsnosti Varaždinske županije koje će trajati do 7. srpnja. 

Naime, ove godine daroviti osnovnoškolci i srednjoškolci po prvi puta sami se prijavljuju u jedan od ukupno 10 centara izvrsnosti Varaždinske županije: matematiku, kemiju, biologiju, fiziku, hrvatski jezik, likovnu umjetnost, nacionalnu povijest, nove tehnologije, astronomiju (djeluje u sklopu centra izvrsnosti za fiziku), robotiku (djeluje u sklopu centra izvrsnosti za nove tehnologije), centru izvrsnosti iz informatike, poduzetništva i šaha (djeluje u skllopu centra izvrsnosti iz informatike).

U Centrima izvrsnosti je ukupno je 970 mjesta, od čega 620 za učenike osnovnih, a 350 za učenike srednjih škola. S radom počinju u listopadu, a nastava će se i dalje odvijati subotom. Pohađanje nekog od centara za učenike je potpuno besplatno, a Varaždinska županija osigurava učenicima i prehranu te besplatan prijevoz za sve učenike putnike. Zanimljivost je da se u Centre, koji djeluju u sastavu Europskog centra za darovite, mogu uključiti učenici već od drugog razreda osnovne škole (matematika, robotika i likovna umjetnost) pa sve do završnog razreda srednje škole.

Sve informacije o centrima izvrsnosti mogu se pronaći OVDJE

Označeno u