Ne robuj brendu, second hand je u trendu; pročešljajte ormare i dođite na Svopaonu Foto: Udruga Kor / Nika Kronja

Ne robuj brendu, second hand je u trendu; pročešljajte ormare i dođite na Svopaonu

Varaždinske vijesti | 13.6.2024. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Želite zamijeniti odjeću koja vam više nije potrebna i pronaći nešto za sebe, a pritom uživati u dobroj mjuzi i još boljem društvu? Onda u subotu 15. lipnja dođite dođite u Ul. Josipa Križanića 33 u Varaždinu (zgrada Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar).

Naime, od 9 do 14 sati održat će se 6. izdanje "Svopaone", događaja na kojem možete razmijeniti rabljenu odjeću.

- Svopaona nam nudi jedinstvenu priliku da zajedničkim snagama promoviramo sporu modu, smanjimo otpad i podržimo jedni druge u pažljivijem pristupu potrošnji. Što je više, Svopaona je mjesto gdje možemo zadovoljiti svoje modne potrebe bez troška za sebe i bez da punimo džepove multinacionalnih kompanija. Svopaona je mjesto gdje nismo potrošači već građani - ističu organizatori iz Udruge KOR.

"Swap" je razmjena odjevnih predmeta, a za one koji nisu posjetili neko od prethodnih izdanja, članovi udruge pojasnili su kako funkcionira.

- Nakon što si u ormaru našao/la košulju koju nisi vidjela već godinama ili hlače koje ne nosiš jer su ti preuske, donesi ih na "swap" gdje ćemo ju preuzeti mi, a ti ćeš za svaki doneseni predmet primiti token. Potom imaš cijelo dopodne da proučiš okupljeni asortiman odjevnih predmeta i nađeš nešto u svom stilu. Svaki predmet "košta" jedan token. Ukoliko si našao/la više stvari nego što imaš tokena, svaki dodatni predmet može se nabaviti za donaciju od 1€. Sva odjeća je pojedinačno probrana odlične kvalitete i potpuno nosiva te čeka da ju povedeš u nove avanture i spasiš od prerane smrti - ističu iz udruge.

Udruga KOR u sklopu događaja promovira lokalne proizvođače, umjetnike, obrtnike i kreativce pa je Svopaona odlično mjesto za isprobati njihove proizvode, iskusiti njihov rad i saznati njihovu priču.

- Veselimo se još jednoj prilici da svopamo skupa! Ne robuj brendu, second hand je u trendu - poručili su organizatori.