UPISI Elektrostrojarska škola već popunjena: koja su najpopularnija zanimanja koje su izabrali osmaši? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

UPISI Elektrostrojarska škola već popunjena: koja su najpopularnija zanimanja koje su izabrali osmaši?

IHR/Varaždinske vijesti | 29.6.2021. u 17:10h | Objavljeno u Društvo

U tijeku su prijave za upis u prve razrede srednjih škola koje traju do 7. srpnja, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 10. srpnja.

No i prije tog roka u nekim je školama sve jasno: nakon samo dva dana od početka prijava popunjena su gotovo sva zanimanja u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, a ravnatelj te škole Igor Kos objavio je i i ljestvicu najpopularnijih zanimanja.

Na prvom mjestu je tehičar za tehničar za mehatroniku, slijedi tehničar za računalstvo, dok je na trećem mjestu najpopularnijih zanimanja trogodišnji program elektroinstalater. Četvrto mjesto zauzeli su medijski tehničari, slijedi web dizajn te program elektrotehničar.

- U ostalim zanimanjima gotovo je sve popunjeno! Elektrostrojarska škola Varaždin ove godine upisuje ukupno 268 učenika, a ukupno je za našu školu (prioritet 1-6) zainteresirano 1476 učenika, odnosno 551 posto više! Ove brojke su potvrda kvalitete rada svih djelatnika škole, a posebno nastavnika. Ponosni smo i zahvalni što učenici i roditelji prepoznaju naš rad i to nam daje snagu i dodatnu motivaciju da budemo još bolji - ustvrdio je ravnatelj Kos.