Naučite napraviti vlastiti film: U tijeku su upisi u Filmsko-kreativni studio VANIMA Foto: Vanima

Naučite napraviti vlastiti film: U tijeku su upisi u Filmsko-kreativni studio VANIMA

Varaždinske vijesti | 17.9.2024. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Tijekom protekla gotovo četiri desetljeća, brojni su Varaždinci i stanovnici Varaždinske županije bili članovi VANIME i u ovoj školi animacije napravili vlastiti film. 

Svi oni dobro znaju da filmska animacija nije tek pokretanje serije smiješnih sličica, već ona u sebi nosi potencijal istinske ljepote i raznovrsne umjetničke forme i vještine ne postavljajući granice mašti i idejama. Kao i svaka umjetnost, animacija je u svojoj osnovi igra.

vanima_upisi_16092024_1.jpg

Cilj je Filmsko-kreativnog studija VANIMA razvoj audiovizualne djelatnosti kroz rad na animiranom filmu i ostalim filmskim formama, raznolikost perspektiva vizualnog pripovijedanja kod djece i mladih te razvoj filmske i medijske pismenosti.

Filmsko-kreativni studio VANIMA i u ovoj školskoj godini priprema nove grupe za djecu i mlade, a upisi novih i starih članova upravo su u tijeku.

vanima_upisi_16092024_2.jpg

U grupe animiranog filma koje vode Dubravka Kalinić Lebinec i Srećko Lebinec mogu se uključiti polaznice/polaznici s navršenih 8 godina.

Rad Vaniminih grupa za animirani film započet će roditeljskim sastankom koji će se održati u četvrtak, 10. listopada 2024. s početkom u 18 sati u prostorijama Vanime, Petra Preradovića 4 (ulaz s dvorišne strane). Radne aktivnosti djece kreću sredinom listopada.

Prijavite se putem online obrasca https://shorturl.at/aG76k

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte ih na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon: 091/297-2953. 

vanima_upisi_16092024_3.jpg