Nastava se od ponedjeljka održava online, a dio putem HRT-a i Sportske televizije Foto: VV arhiva / ilustracija

Nastava se od ponedjeljka održava online, a dio putem HRT-a i Sportske televizije

Varaždinske vijesti | 13.3.2020. u 14:08h | Objavljeno u Društvo

U Hrvatskoj se zbog koronavirusa u ponedjeljak na dva tjedna zatvaraju škole, vrtići i fakulteti.

Nastava će se održavati na daljinu - učenici nižih razreda nastavu će pratiti putem "Škole na Trećem" koja će se emitirati na programu HRT 3. Učenici viših razreda i srednjoškolci nastavu će imati online.

Osim HRT-a, program će prenositi i Sportska televizija. Na tom sportskom kanalu emitirat će se program s videomaterijalima za više razrede osnovnih škola i za srednje škole.

- Osim programa na HRT-u 3 za niže razrede osnovnih škola, Sportska televizija bit će svojevrsna back-up opcija za više razrede, odnosno za srednju školu. Od ponedjeljka će krenuti program na Sportskoj televiziji s onim videomaterijalima koji će biti dostupni učiteljima i učenicima online, tako da možemo prevenirati ako bi negdje bilo iskakanja ili ne bi bilo dosta opreme za učitelje i učenike - rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uoči sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrima, piše index.hr.

Nastava na Trećem programu HRT-a (Škola na Trećem) odvijat će se prema sljedećem rasporedu: od 8 do 10 bit će TV nastava za učenike prvih razreda osnovne škole, od 10 do 12:30 za učenike drugih razreda, potom od 13 do 16 za učenike trećih te od 16 do 19 za učenike četvrtih razreda.

Nastava će se održavati tri do četiri školska sata prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama Ministarstva, Škole za život i stranicama Carneta, a prvi dan emitiranja je ponedjeljak, 16. ožujka.