Nakon Hansa van Hoeka, Rotary klub Varaždin Jug vodi Ninoslav Plantak Foto: Ilustracija/RC Varaždin Jug

Nakon Hansa van Hoeka, Rotary klub Varaždin Jug vodi Ninoslav Plantak

vv | 8.7.2023. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Srpanj, mjesec kada počinje „rotarijanska godina“, vrijeme je održavanja godišnjih skupština  rotary klubova pa je tako i RC Varaždin Jug imao godišnju skupštinu na kojoj je izabrana nova uprava kluba, koja će ga voditi u 2023/2024. godini. Hans van Hoek, predsjednik kluba tijekom 2022./2023., predao je predsjednički lanac novom predsjedniku Ninoslavu Plantaku.

Tom je prilikom Hans van Hoek naglasio da je klub, koji trenutno broji 20 članova, uspješno zaokružio ovu rotarijansku godinu i ostvario sve zadane ciljeve.

viber_slika_2023-07-08_12-12-13-248.jpg

-Već tradicionalnim akcijama kluba – Vrganjijadom, Rotary Šahovskim turnirom i Rotary Festivalom vina prikupljali  smo sredstva za opremanje sobe za senzornu integraciju učenika Centra Tomislav Špoljar, što je projekt koji smo prijavili za distriktni grant pa će se prikupljena sredstva na taj način uskoro i umnožiti te predati školi.  Osim tradicionalnih humanitarnih akcija našeg kluba, sudjelovali smo i sufinancirali humanitarne i ekološke projekte drugih klubova u okruženju, organizirali akcije dobrovoljnog darivanja krvi, surađivali s klubovima iz susjednih distrikta, organizirali studijski posjet kutjevačkim vinarijama te ostvarili s njima suradnju na našem festivalu vina – rekao je Hans van Hoek osvrćući se na proteklu godinu, naglasivši da je  osobito ponosan što je klub postao i 100% Paul Harris klub , što znači da su svi članovi kluba dobili istoimena priznanja na temelju ostvarenih donacija i djelovanja.

Kontinuitet u radu na razvoju lokalne zajednice, kao i u humanitarnom djelovanju najavio je i Ninoslav Plantak, novoizabrani predsjednik.

viber_slika_2023-07-08_12-12-13-320.jpg

-U predstojećoj godini cilj nam je osmisliti i nove aktivnosti, pored tradicionalnih, okupiti nove članove, unaprijediti suradnju s drugim Rotary klubovima i Rotaract klubom Varaždin  i još više približiti djelovanje kluba lokalnoj zajednici, kao i nastaviti  podržavati  aktivnosti mladih rotarijanaca. Rotarijanci vjerno služe svom klubu, svojoj profesiji, mladima i lokalnoj zajednici, a aktivni su i međunarodnom okruženju, tako da je posebna čast i odgovornost pripadati Rotary obitelji, a osobito voditi klub kao predsjednik . Vjerujem da ću uz potporu svih članova i nove uprave ostvariti rezultate s kojima ćemo se i iduće godine u ovo vrijeme ponositi. Rotary područja djelovanja – od zaštite okoliša i unaprjeđenja zdravlja/ mentalnog zdravlja i zdravlja djece te prevencije bolesti preko ekonomskog razvoja, edukacije do promicanja mira i prijateljstva – otvaraju mnogobrojne mogućnosti za naš klub, a ideja nam ne nedostaje– rekao je Plantak.

Uz predsjednika, upravu čine tajnica Sara Lacko i rizničar Damir Lončarić, kao i povjerenici  Lucija Novoselec (Rotary razredi i članstvo); Nataša Cikač (kontakt s Rotaractom i Interactom te razmjenu mladeži); Patrick Galeski (Rotary fondaciju), Irena Stipešević Rakamarić (odnosi s javnošću), te  Nikola Fošnar (stoloravnatelj).

Označeno u