Nakon Dore Dučakijević i Darka Rušeca, večeras u Starom gradu "Večer kratkih priča" Foto: Foto agencija Sjever

Nakon Dore Dučakijević i Darka Rušeca, večeras u Starom gradu "Večer kratkih priča"

Igor Čolaković | 24.7.2019. u 08:21h | Objavljeno u Društvo

Nakon što su prošloga ljeta dvoje varaždinskih glazbenika, mezzosopranistica Dora Dučakijević i gitarist Darko Rušec, započeli glazbenu suradnju zajedničkim koncertom u atraktivnom ambijentu lapidarija varaždinskog Starog grada, dvoje je glazbenika zajedno ponovo nastupilo prošle srijede, 17. srpnja.

Za ovogodišnji nastup pripremili su atraktivni i raznovrsni program kojim su oduševili publiku na ovom koncertu na kojem se tražila stolica više.

- Na koncertu smo izveli program koji je obuhvatio skladbe od renesansne glazbe Španjolske, baroka, bečke klasike do kompozicija naše poznate skladateljice Dore Pejačević - rekao je Darko Rušec o ovom koncertu na kojem su izvedene kompozicije Josepha Haydna, Giacoma Meyerbeera, Anne Abramowicz, Mrs. Bailey, Georga Friedericha Händela, Enriqueza de Valderrabanoa, Carla Calvia, Alonsa Mudarra, Franza Shuberta i Dore Pejačević.

Dojmljivom izvedbom u krasnom ambijentu lapidarija, dvoje varaždinskih glazbenika publici je pružilo još jednu krasnu glazbenu večer.

- Uvijek se veselim pjevati, no svaki koncert u Varaždinu, pred domaćom publikom, posebni je izazov - istaknula je Dora Dučakijević, koja je naglasila i izvrsnu suradnju koju je ostvarila s gitaristom prof. Darkom Rušecom.

Program u atriju Staroga grada bit će nastavljen već ove srijede, 24. srpnja, kada je u 20 sati najavljena "Večer kratkih priča". Autori priča koji će se predstaviti su: Zdravko Odorčić iz Zagreba, Milan Novak iz Maribora, Aleksandar Horvat iz Ludbrega, Ljubica Ribić iz Varaždina, Andrea Žigić iz Varaždina te Nenad Slukić iz Varaždina.

Ulaz je slobodan!