Najluđa vlajna stiže u Varaždin 12. lipnja na 12. Tjedan smijeha Kerekesh teatra

Sponzorirani članak | 4.6.2021. u 13:22h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Dopustite nam da vas nasmijemo. Vidimo se na predstavama.

„Vla-vla-vlajland cabaret“ nova je predstava kazališta Moruzgva koju možete pogledati na 12. Tjednu smijeha 12. lipnja s početkom u 20:30 sati.

Vla-vla-vlajland cabaret zapravo je nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva Cabaret preko veze. U tom je prethodnom cabaretu posebnu simpatiju publike privukao lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici.

Tu je našu, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva sudbina odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna - Ecija Ojdanić.

Ovogodišnji 12. Tjedan smijeha održat će se na ljetnoj pozornici Arene Varaždin. U slučaju lošeg vremena predstave će se izvoditi u maloj dvorani Arene Varaždin. Ulaznice su u prodaji putem Interneta u sustavu Entrio.hr na linku: http://bit.ly/12tjedansmijeha te u Varaždinu u Suvenirnici na Korzu i Ghetaldus optici u Gajevoj ulici.