Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam u 27. izdanju u Varaždinu

vv | 29.9.2023. u 17:20h | Objavljeno u Društvo

Naša najstarija manifestacija za lov, ribolov i boravak u prirodi

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam, najstarija hrvatska manifestacija za lov, ribolov i boravak u prirodi, trajat će od 6. do 8. listopada u varaždinskoj Areni. 

Na 26. Sajmu predstavit će se stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke.

Sajam ima dugu tradiciju i poznata je manifestacija na kojoj se izlažu oprema i proizvodi za lov, ribolov i boravak u prirodi, a ponudu će predstaviti i obiteljska poljoprivredna gospodarstva te obrtnici. Ove godine partner sajma je Vukovarsko - srijemska županija koja će predstaviti svoje OPG-ove i turističku ponudu.

I ove godine diorama - izložba preparirane divljači

Naglasak Sajma i ove je godine na edukaciji stoga posjetitelje očekuju izložbe, radionice i prezentacije.

- Nakon prošlogodišnjeg postpandemijskog manjeg izdanja, ove godine nam se ponovno vraćaju neki stari, a i neki novi izlagači iz Slovenije i Hrvatske koji još nisu sudjelovali na sajmu. Vrijedi naglasiti kako će ponuda lovačke opreme biti doista bogata tako da će svi lovci moći naći nešto za sebe. Kao i svake godine, Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza veliki će trud uložiti i u našu dioramu - izložbu preparirane divljači koja će i ove godine biti gorsko - planinske tematike - istaknula je Maja Šimenc, direktorica Sajma. 

Sajam_2023_A_-_pressica116.jpg


Tradicionalan suorganizator Sajma je Hrvatski lovački savez, a predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški predstavio dio programa u njihovoj organizaciji.

Predavanja o medvjedima i naletu divljači, gađanje meta...

- Mi kao savez i ove ćemo se godine aktivno uključiti, prezentirati svoj rad i pripremiti neke sadržaje. Prvo predavanje je na programu u petak u 10.30 sati na temu medvjeda, u organizaciji Lovačkog muzeja. U nedjelju u 10.20 sati slijedi predavanje na temu "Naleti vozila na divljač i kako dalje?" na kojem možete saznati mngo podataka i objašnjenja o novim propisima.

Tu je i Sajamski kup u gađanju letećih meta u subotu i u nedjelju kojeg organizira LD "Vepar" Ljubešćica. Sudjelovat će ekipa iz cijele Hrvatske - naveo je Kaniški.

Suorganizator Sajma, uz HLS, je i Hrvatski športsko-ribolovni savez. Prezentirati će se kroz izložbeni prostor opremljen prepariranim eksponatima te fotografijama na temu ribe i velikog kapitalnog ulova, istaknuo je Marijan Kolednjak, tajnik Sportsko-ribolovnog saveza Varaždinske županije.

Promocije knjiga i kulinasrka radionica sa Špičekom

Među brojnim događanjima je i predstavljanje knjige i predavanje "Tragom medvjeda" Krunoslava Raca u petak u 17 sati, predstavljanje knjige i predavanje "Život u šumi" Nikole Borića u subotu u 17 sati, a kulinarska radionica Ecoagro s Tomislavom Špičekom na kojoj će predstaviti jela od fazana na rasporedu je u nedjelju u 11.30 sati.

Sajam Priroda, lov, ribolov, turizam za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Cijena ulaznice je četiri eura za odrasle, dva eura za učenike i umirovljenike, a ulaz za djecu do sedam godina je besplatan.

Sajam organizira tvrtka DMK Vall 042 d.o.o., uz podršku Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Cijeli program sajma te ostale informacije potražite na www.sajam-varazdin.com ili na Facebooku.

Sajam_2023_-_program_A4.jpg