Najave događanja za nedjelju Dobrog Pastira

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.4.2016. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Ured za pastoral mladih i Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije, povodom nedjelje "Dobrog pastira" - svjetskog molitvenog dana za duhovna zvanja, organiziraju i pozivaju na euharistiju, susret mladih te susret ministranata koji će se održati 14. i 15. i 16. travnja u Čakovcu.

Naime, četvrta vazmena nedjelja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja, pa se zato i naziva nedjeljom Dobrog Pastira te će se 17. travnja u 16 sati u župi i crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu-Jug održati i jedanaesti po redu Festival "Dobri Pastir" na koji dolazi i biskup msgr Josip Mrzljak.

Na Festivalu će sudjelovati zborovi mladih i solisti iz župnih ili redovničkih zajednica Varaždinske biskupije. Festival je molitvenog karaktera, jer je to molitva koja je zaodjenuta u notno ruho, za već postojeća i za nova duhovna zvanja.

Festival ima i svjedočki karakter jer će o svojem duhovnom zvanju svjedočiti bogoslovi i redovnici, a biti će i kratka predstava o milosrdnom Nebeskom Ocu.