Nagrađivane komedije Scene Gorice i Kazališta Moruzgva stižu u Varaždin na 13. Tjedan smijeha

VV | 17.2.2022. u 13:05h | Objavljeno u Društvo

U petak, 11. ožujka, u 20 sati na 13. Tjednu smijeha dolazi predstava „Zov divljine“ Scene Gorica, a u subotu 12. ožujka stiže predstava „Jel' tako Zorane?“ Kazališta Moruzgva u 20 sati.

Predstava „Zov divljine“ priča je o četiri različite žene posveta svim ženama svih generacija. Njihov povratak prirodi kroz kampiranje dovodi ih do ludila, one „bacaju na kvasinu“. Ali u tom ritualnom povratku vlastitim prirodama one dolaze do snažnih i emancipatorskih spoznaja – da mogu biti što god žele i kakve god žele, da mogu i smiju osjećati bilo koju emociju na ovom svijetu. Iako se radi o komediji, „Zov divljine“ ipak se u velikom dijelu bavi našim samoćama, ali i poziva na okršaj sa svim tradicionalnim i ukalupljenim poimanjima ženstvenosti. Granice često treba srušiti kako bismo naučili više o sebi, a „Zov divljine“ pokazuje koliko je mala iskra dovoljna da rasplamsamo divlji plamen promjene.

Predstava Kazališta Moruzgva „Jel’ tako, Zorane?“ u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti.

13. Tjedan smijeha održat će u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin. Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Varaždin, putem Interneta u sustavu Entrio.hr na linku: https://entr.io/13TjedanSmijeha te u Varaždinu u Suvenirnici na Korzu i Ghetaldus optici u Gajevoj ulici.

Zov-divljine_9.jpg

unnamed.jpg

IMG_1336.jpg

Jel-tako-Zorane-2.jpg