Na Sveučilištu Sjever ponosni na studente sestrinstva: Odrađuju 24-satna dežurstva, a onda uče! Foto: Sveučilište Sjever

Na Sveučilištu Sjever ponosni na studente sestrinstva: Odrađuju 24-satna dežurstva, a onda uče!

IHR/Varaždinske vijesti | 23.3.2020. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

I studenti Sveučilišta Sjever studiraju - online.  S petkom, 13. ožujka obustavljena je nastava i pristupilo se izvedbi nastave na daljinu - online.

Više od 300 kolegija izvodi se putem LMS platformi kao što su Merlin, Moodle, Claroline, MS Teams, Zoom, te Google aplikacija (Gmail, Meet, Hangouts, Gdisk i sl.). Nastava se putem LMS platformi izvodi tako da studenti preuzimaju nastavne materijale i obaveze, komuniciraju s nastavnicima, šalju povratne informacije i dokumente.

- Važno je u tekućem tjednu izvršiti sve aktivnosti vezane uz tjedne ciljeve pojedine nastave i ishode učenja. Pojedini kolegiji se izvode sinkrono kao "Video predavanja" gdje studijska grupa u realnom vremenu prati nastavnika i dvosmjerno komuniciraju putem chat-a - istaknuo je prorektor za nastavu i studentska pitanja Sveučilišta Sjever izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša koji upućuje zahvalu studentima sestrinstva.

- Veliko hvala našim studentima sestrinstva koji na svojim radnim mjestima diljem Hrvatske nesebično pomažu najugroženijima, te rade u dežurstvima po 24 sata, a nakon toga pišu seminare i rješavaju zadatke... Hvala vam, vi ste naš ponos! - poručio je.

S online nastavom na Sveučilištu Sjever zadovoljni su studenti. 

- Na online predavanjima vlada pozitivna i opuštena atmosfera s obzirom na situaciju u svijetu. Polako, ali sigurno, se prilagođavamo novitetima i rušimo barijere koje se stavljaju pred nas - rekla je Ines Kučko, studentica 3. godine Sveučilišta Sjever.

S dosadašnjim tijekom nastave zadovoljan je i doc. dr. sc. Tomislav Meštrović.

- Pozitivna iskustva održane online nastave ohrabruju u našim nastojanjima da i dalje održimo kontinuitet nastave na našem Sveučilištu u ovim doista nestvarnim okolnostima u kojima smo se svi zatekli - rekao je.