Na Sveučilištu Sjever ponosni na studente sestrinstva: Odrađuju 24-satna dežurstva, a onda uče! Foto: Sveučilište Sjever

Na Sveučilištu Sjever ponosni na studente sestrinstva: Odrađuju 24-satna dežurstva, a onda uče!

IHR/Varaždinske vijesti | 23.3.2020. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

I studenti Sveučilišta Sjever studiraju - online.  S petkom, 13. ožujka obustavljena je nastava i pristupilo se izvedbi nastave na daljinu - online.

Više od 300 kolegija izvodi se putem LMS platformi kao što su Merlin, Moodle, Claroline, MS Teams, Zoom, te Google aplikacija (Gmail, Meet, Hangouts, Gdisk i sl.). Nastava se putem LMS platformi izvodi tako da studenti preuzimaju nastavne materijale i obaveze, komuniciraju s nastavnicima, šalju povratne informacije i dokumente.

- Važno je u tekućem tjednu izvršiti sve aktivnosti vezane uz tjedne ciljeve pojedine nastave i ishode učenja. Pojedini kolegiji se izvode sinkrono kao "Video predavanja" gdje studijska grupa u realnom vremenu prati nastavnika i dvosmjerno komuniciraju putem chat-a - istaknuo je prorektor za nastavu i studentska pitanja Sveučilišta Sjever izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša koji upućuje zahvalu studentima sestrinstva.

- Veliko hvala našim studentima sestrinstva koji na svojim radnim mjestima diljem Hrvatske nesebično pomažu najugroženijima, te rade u dežurstvima po 24 sata, a nakon toga pišu seminare i rješavaju zadatke... Hvala vam, vi ste naš ponos! - poručio je.

S online nastavom na Sveučilištu Sjever zadovoljni su studenti. 

- Na online predavanjima vlada pozitivna i opuštena atmosfera s obzirom na situaciju u svijetu. Polako, ali sigurno, se prilagođavamo novitetima i rušimo barijere koje se stavljaju pred nas - rekla je Ines Kučko, studentica 3. godine Sveučilišta Sjever.

S dosadašnjim tijekom nastave zadovoljan je i doc. dr. sc. Tomislav Meštrović.

- Pozitivna iskustva održane online nastave ohrabruju u našim nastojanjima da i dalje održimo kontinuitet nastave na našem Sveučilištu u ovim doista nestvarnim okolnostima u kojima smo se svi zatekli - rekao je. 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci