Na okruglom stolu o zaštiti mentalnog zdravlja roditelja promoviran i priručnik "Igrajmo se zajedno"

vv | 20.10.2023. u 19:15h | Objavljeno u Društvo

U dvorani Gradskog muzeja Varaždin u četvrtak je održan okrugli stol posvećen temi zaštite mentalnog zdravlja roditelja. Tijekom ovog događaja, također je predstavljen Priručnik za jačanje psihološke otpornosti i mentalnog zdravlja roditelja pod nazivom "Igrajmo se zajedno". Na okruglom stolu su sudjelovali stručnjaci i autori priručnika, među kojima su bili Krešimir Plantak Večerin, Ivanka Gregurinčić, Sonja Vrban i Gordana Šoltić Siladi.

unnamed_1.jpg

Priručnik "Igrajmo se zajedno" je rezultat suradnje u okviru projekta "Roditelji na zadatku" Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske u suradnji s Društvima “Naša djeca“ i njihovim lokanim zajednicama u Čakovcu, Varaždinu i Zagrebu, uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Ovaj projekt je donio korisne resurse i smjernice za roditelje kako bi poboljšali svoje mentalno zdravlje te osnažili sebe u ulozi roditelja. Skupu su nazočili predstavnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade Ivana Juričić i predsjednik Koordinacijskog odbora programa Grad Varaždin prijatelj djece Miroslav Marković.

Ovim događajem naglašena je važnost brige o mentalnom zdravlju roditelja te su omogućeni korisni alati i informacije za poboljšanje njihove dobrobiti. Za dodatne informacije i pristup Priručniku "Igrajmo se zajedno," možete se obratiti Savezu društava "Naša djeca" Hrvatske ili posjetite njihovu web stranicu.