Na blagdan Sveta tri kralja šetnja zagorskim bregima s DŠR-om Lančić-Knapić Foto: DŠR Lančić-Knapić

Na blagdan Sveta tri kralja šetnja zagorskim bregima s DŠR-om Lančić-Knapić

Varaždinske vijesti | 4.1.2020. u 15:08h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić u ponedjeljak 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja, održava svoje tradicionalno, 10. pješačenje.

- Po najavama, očekuju se odlični vremenski uvjeti za pješačenje i veliki odaziv sudionika iz Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te čak iz susjedne Slovenije, više od 200 rekreativaca - ističu iz DŠR-a Lančić-Knapić.

Okupljanje će biti pred društvenim domom u Knapiću od 8 do 9 sati. Nakon kavice i rakijice za zagrijavanje, pješačit će se rutom: Knapić – Pišće – Risje - Žgano vino – Skradnjak - Knapić, koja s povratkom ukupno iznosi 10 kilometara (pješačenje sa stankama traje oko tri i pol sata). Na Žganom vinu (na pola puta), na već pripremljenom punktu, čekat će logistika DŠR-a s kuhanim vinom, toplim čajem i domaćim delicijama: prezvuštom, špekom, lukom i kosanom mašću. Odmor je potrajati nešto više od pola sata, a zatim slijedi povratak drugom stazom.

U povratku se prolazi kroz vinorodni brijeg Skradnjak sve do društvenog doma Knapić. Nakon pješačenja slijedi domjenak u društvenom domu u Knapiću.

- Pripremljeno je oko 250 komada sarme s prilogom. Za okrjepu nakon pješačenja gemišt uvijek dobro dođe, a bit će i raznih bezalkoholnih pića. Druženje će se nastaviti u ugodnom društvu, a uz veselu atmosferu glazbenog sastava u društvenom domu Knapić naveliko se očekuje pjesma i ples - poručuju organizatori, dodavši da su ove godine za sjedenje pripremili i donju i gornju halu društvenog doma, kako bi se ljudi nakon pješačenja mogli malo odmoriti.

Ovo pješačenje u organizaciji DŠR-a Lančić-Knapić iz godinu u godinu privlači sve više rekreativaca. Od malog pješačenja s 30 sudionika, koje je započelo 2011. godine, ovaj događaj prerastao je u nešto zaista veliko. Organizatori iz DŠR-a Lančić-Knapić primaju niz pohvala, jer ovakvu vrstu pješačenja (šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima – šumom, bregima, uz gorice i klijeti...) mogu proći zaista svi, bez obzira na dob i stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.