Muzej planinarstva Ivanec u petak se, 26. siječnja, prvi put pridružuje Noći muzeja

V.V. | 24.1.2018. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

Muzej planinarstva Ivanec u petak će se, 26. siječnja, prvi put pridružiti nacionalnoj manifestaciji Noć muzeja koju Hrvatsko muzejsko društvo priređuje u suradnji s muzejima širom Hrvatske.

Ivanečki muzej svoju prvu muzejsku noć otvara planinarskom izložbom koju priređuje u suradnji s HPD-om Ivančica i kolekcionarom Borisom Jagetićem Darabošom, a kojom će ujedno krenuti u susret obilježavanju 120. obljetnice HPD-a Ivančica i organiziranog planinarstva u Ivancu.

Noć muzeja počet će u 19.30 sati okupljanjem kod muzeja, gdje će građane, goste i uzvanike dočekivati planinari u tradicijskoj odjeći te članovi ivanečkih povijesnih postrojbi – vitezovi ivanovci i Rudarska četa. U 20 sati slijedi otvaranje planinarske izložbe na kojoj će posjetitelji moći vidjeti cijeli niz izložaka tematski vezanih uz povijesnu ivanečku planinarsku baštinu. Izlošci su iz fundusa samog Muzeja i arhiva HPD-a Ivančica, a pojedine raritetne predmete iz svoje privatne kolekcije izložit će i B. Jagetić Daraboš.

Program i razgledavanje izložbe, uz degustaciju tradicijskih planinarskih specijaliteta te pojedine atrakcijske sadržaje, trajat će sve do ponoći.

Na Noć muzeja u Ivancu pozvani su svi građani. Dakle, u petak, 26. siječnja, dođite na planinarsko druženje u Muzej planinarstva i provedite večer u nesvakidašnjem druženju, razgledavanju povijesnih fotografija i planinarskih dokumenata te izložaka iz duge ivanečke planinarske povijesti!

Kao što je napomenuto, ova izložba tek je jedna od više manifestacija koje će ove godine Grad Ivanec u suradnji s HPD-om i ostalim društvima i suradnicima prirediti u povodu visokih ivanečkih planinarskih jubileja. Središnja proslava bit će o Danima grada u lipnju kada će, među ostalim, Ivanec biti domaćin Dana planinara Hrvatske.

Označeno u