Muzej planinarstva Ivanec predstavlja se na ovogodišnjem Interliberu Foto: Petar Jagetić, iz zbirke u vlasništvu Grada Ivanca

Muzej planinarstva Ivanec predstavlja se na ovogodišnjem Interliberu

Varaždinske vijesti | 10.11.2021. u 16:21h | Objavljeno u Društvo

Muzej planinarstva Ivanec već treću godinu sudjeluje na izložbi muzejske knjige u organizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra.

Ovogodišnja, jubilarna 40. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija održava se u sklopu Interlibera, međunarodnog sajma knjige. Na izložbi sudjeluju ukupno 93 muzeja i galerija iz 52 mjesta.

Predstavljeno je 418 novih naslova, od čega 372 tiskanih i 46 mrežnih publikacija te 123 muzejska plakata.
Ivanečki Muzej planinarstva predstavlja se digitalnim katalogom izložbe „Ivanečkim ulicama“ čija je autorica povjesničarka i kustosica Ana Škriljevečki.

Virtualna izložba „Ivanečkim ulicama“ prezentirana je na FB stranici Muzeja planinarstva u lipnju ove godine. Na izložbi su prikazane fotografije i razglednice koje su ustupili Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ Ivanec, Marijan Friščić, Vesna Štruklec, Marija Friščić, Suzana Jagić, Danica Mesec, Božena Carević i Zdenko Horvat.

Popratni katalog izložbe „Ivanečkim ulicama“ donosi popis fotografija i razglednica, zanimljive crtice o gradskim ulicama, njihovoj povijesti, običajima i znamenitim Ivančanima koji su ih obilježili svojim djelovanjem.

Tu je i iscrpan popis izvora i literature za sve koji žele dodatno istražiti ulice Ivanca. Digitalni katalog izložbe dostupan je na poveznici: https://bit.ly/2UfARHz.

Izložba muzejske knjige otvorena je za razgled na Interliberu do 14. studenoga.