Muzej odbačenih predmeta stiže u varaždinski Centar za mlade

Julijana Marčec | 5.12.2020. u 07:00h | Objavljeno u Društvo

U varaždinski Centar za mlade i nezavisnu kulturu P4 u subotu, 5. prosinca, stiže Muzej odbačenih predmeta.

Dvije umjetnice, Irena Boćkai i Ana Katulić, osmislile su pop-up projekt koji povezuje kulturu i umjetnost s područjima ekološkog društvenog djelovanja i novih tehnologija s kojim su dosad posjetile Knin, Veliku Goricu, Zlarin i Krapinu, a na poziv Udruge mladih V.U.K. sada stižu u Varaždin.

Autorice projekta će u subotu, od 9 do 17 sati, u Centru u Preradovićevoj imati otvoren pop-up ured u koji će svi zainteresirani moći donijeti predmete koje su odlučili odbaciti, ali koji se još uvijek mogu upotrijebiti. Nakon što prikupe predmete, dezinficirat će ih i fotografirati te pripremiti za izložbu koja će biti za razgled otvorena od 20 sati. Uz izložbu, najavljen je i umjetnički performans te diskusija, a sve će biti u skladu s epidemiološkim mjerama.

- Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da u subotu, 5. prosinca, donesu jedan predmet koji su odlučili odbaciti, koji je za njih izgubio vrijednost, mi ćemo ga zaprimiti i postaviti u sklopu izložbe, a građani koji će doći na izložbu i izvedbu imat će mogućnost ponuđene predmete udomiti i ponijeti kućama. Bez brige, predmete ćemo dezinficirati i očistiti tako da nema straha od virusa - pozivaju na ovo zanimljivo događanje Irena Boćkai i Ana Katulić.