FOTO Modna revija učenika Srednje strukovne škole: Tradicija na inovativan način

| 16.9.2023. u 10:15h | Objavljeno u Društvo

Reciklirali i redizajnirali stari traper pa ručno oslikali motive lepoglavske čipke

U svojoj prvoj pravoj modnoj reviji radove inspirirane motivima lepoglavske čipke u petak su u Lepoglavi u sklopu 27. Međunarodnog festivala čipke predstavili učenici četvrtog L razreda Dizajnera odjeće Srednje strukovne škole, i to, prema reakcijama prisutnih - vrlo uspješno.

Uzbuđenja, zadovoljstva, kao ni nervoze, među maturantima nije nedostajalo. Učenica Lea Magić priznala je da ju je u početku uhvatila trema, ali je brzo i prošla. - Sve oči bile su na nama – istaknula je Lea.

mona_revija_dani_cipke.jpg

Kolekcija je nastala u suradnji s Međunarodnim festivalom čipke u Lepoglavi na kojem Srednja strukovna škola sudjeluje peti puta zaredom, a ove su godine reciklirali i redizajnirali stari traper.

- Odjeću iz ormara njihovih i naših roditelja, prijatelja i kolega, nešto i iz second handa, prenamijenili smo u nove odjevne predmete, na koje su učenici ručno oslikali detalje lepoglavske čipke. Na taj način povezali smo tradiciju na inovativan način – rekla je Ana Detoni, profesorica predmeta vezanih za dizajn odjeće. U redizajnu je sudjelovala i profesorica Verica Busija, koja vodi izradu odjeće.

revija_cipka_lepoglava.jpg

A nakon predstavljanja na reviji prvog dana Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, radovi mladih dizajnera od ponedjeljka će biti izloženi i dostupni za razgled u palači Sermage.

mfc_dani_europske_bastine_11.jpg

revija_cipka_lepoglava3.jpg

revija_cipka_lepoglava1.jpg

mona_revija_dani_cipke61.jpg

mona_revija_dani_cipke5.jpg

mona_revija_dani_cipke4.jpg