Mladi toplički KUD-ovci izrađivali ukrase od vune, a sv. Nikola ih razveselio slatkim paketima Foto: Grad Varaždinske Toplice

Mladi toplički KUD-ovci izrađivali ukrase od vune, a sv. Nikola ih razveselio slatkim paketima

Varaždinske vijesti | 9.12.2019. u 10:26h | Objavljeno u Društvo

Kulturno umjetničko društvo "Toplice" iz Varaždinskih Toplica organiziralo je radionice u svojim prostorijama povodom blagdana svetog Nikole. Na radionici se nakon naporne godine, okupilo dvadesetak vrijednih mališana kojima je to bila prilika da se druže i zabave u opuštenom izdanju.

Na radionici su izrađivali ukrase od vune, kao što su to nekada radili njihove bake i djedovi, nakon čega su okitili i bor. Uz rad i druženje vrijeme je brzo proteklo, a sav trud mladih topličkih KUD-ovaca nije promaknuo niti svetom Nikoli. Uz pomoć voditeljica radionica, sveti Nikola je saznao za njihovo okupljanje. Iznenadivši ih svojim dolaskom, sveti Nikola je djecu nagradio slatkim paketićima, ali i zlatnom šibom.

- KUD Toplice sljedeće godine slavi 40 godina postojanja te već sada najavljujemo brojna događanja među kojima će biti još ovakvih druženja i radionica – poručila je predsjednica topličkog KUD-a Silvia Matkun.