Mladež HDZ-a donirala hranu i higijenske potrepštine Socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Antuna”

VV | 24.12.2021. u 19:21h | Objavljeno u Društvo

Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, predstavnici Mladeži HDZ-a Grada Varaždina predvođeni predsjednikom Juricom Pajtakom i predstavnici Mladeži HDZ-a Varaždinske županije predvođeni predsjednikom i županijskim vijećnikom Tinom Jurakom u srijedu su uručili donaciju prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština Socijalnoj samoposluzi “Kruh sv. Antuna” u Varaždinu.

Humanitarnu akciju podržali su i predsjednik Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a Varaždinske županije Ivan Salopek i predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i županijska vijećnica Sandra Županić.

Uz predsjednike i članove gradske i županijske Mladeži HDZ-a, u humanitarnu akciju uključili su se i njihovi tajnici, Josip Pokorny i Josip Cestar koji su naglasili kako je riječ o tradicionalnoj, hvalevrijednoj akciji kojom nastoje pomoći najugroženijim pripadnicima društva.

Kako je istaknuo Pokorny, ovakvim i sličnim akcijama u kojima Mladež redovito sudjeluje, žele ukazati na težak položaj najugroženijih skupina društva.

- Ovom donacijom želimo poslati poruku i apel drugima, koji su u mogućnosti, da svojim doprinosom pomognu onima kojima je ta pomoć doista potrebna. Svjesni smo da su donacije kroz cijelu godinu neophodne, a posebice u ovo blagdansko vrijeme te smo sigurni da ćemo ovom gestom uljepšati Božić i Novu godinu najpotrebitijima - rekao je Pokorny i zahvalio svim članovima i članicama Mladeži HDZ-a Grada Varaždina koji su svojim angažmanom
podržali ovu akciju.

Iako Mladež HDZ-a kontinuirano sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama, Cestar je naglasio da će i kroz čitavu godinu nastojati potpomagati rad Socijalne samoposluge, ali i ostalih udruga i ustanova koje brinu o potrebitima.

- Već tradicionalno, u predbožićno vrijeme, pomažemo radu Socijalne samoposluge “Kruh sv. Antuna” u Varaždinu. Ovom našom donacijom želimo potaknuti sve ljude da svojom nesebičnošću i dobrom voljom pomognu ljudima u potrebi. Nadam se da ćemo i dalje kroz godinu nastaviti s ovom hvalevrijednom akcijom i pomoći kad god budemo mogli. Ovim putem želim zahvaliti svim članicama i članovima Mladeži HDZ-a diljem Varaždinske županije što su i u ovo, predblagdansko vrijeme uspjeli odvojiti sredstva za ovu humanitarnu akciju i tako pomoći svima u potrebi - poručio je Cestar.