Mirko Korotaj na Mirogoju odao počast Savki Dabčević - Kučar povodom 12. obljetnice smrti

VV | 6.8.2021. u 14:23h | Objavljeno u Društvo

U povodu 12. obljetnice smrti Savke Dabčević - Kučar, osnivačice i doživotne počasne predsjednice HNS-a i jedne od najistaknutijih političarki naše povijesti, izaslanstvo Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na njezinom posljednjem počivalištu na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Počast su odali zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Jasmin Krizmanić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a i potpredsjednica HNS-a Karolina Juzbašić, predsjednik Savjeta HNS-a Ivica Mandić, glavni tajnik HNS-a Zlatan Mošmondor i predsjednik GO HNS-a Grada Zagreba, Željko Uhlir.

Značaj Savke Dabčević - Kučar do danas nije poljuljan upravo zbog jasnih i argumentiranih stavova, karakternog i časnog zalaganja za ideje koje je zastupala i to politikom visokih moralnih i etičkih vrijednosti te uvijek u službi i za dobrobit svih građana, istaknuo je zamjenik predsjednika HNS-a Mirko Korotaj.

- Savka je znala prepoznati trenutak za rješavanje nacionalnih problema njegujući istinske vrijednosti politike čistih računa dok je rješenja za boji život tražila i predlagala unutar okvira političkog sustava kojemu je tada pripadala. Ona je jasno trasirala i naš politički put i ostavila nam obavezu da prije svega mi, članovi stranke ne gledamo pasivno što će se dogoditi, već da donosimo promjene i činimo ono što je potrebno za bolju Hrvatsku - rekao je Korotaj.

Političko djelovanje i vizija Savke Dabčević – Kučar, ostavili su neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti i neizmjerno smo ponosno što smo je imali. Bila je političarka ispred svog vremena a cijeli njen život poruka da politika može i mora biti časna profesija.