Miran Bojanić Morandini zamijenit će Ivana Meseka na čelu Gradskog muzeja Varaždin

| 31.3.2022. u 10:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Posljednja 17. točka dnevnog reda jučerašnje sjednice Gradskog vijeća bila su imenovanja i razrješenja čelnih ljudi Gradskog muzeja Varaždin i Koncertnog ureda Varaždin kao i promjena u Upravnom vijeću Gradskog muzeja Varaždin.

Ivan Mesek je razrješen dužnosti ravnatelja Gradskog muzeja, a na njegovo mjesto je postavljen Miran Bojanić Morandini, koji je već jednom bio na ovoj poziciji. Iako su gotovo svi preostali vijećnici podržali razrješenje i imenovanje novog ravnatelja, Dražen Čelar, član platforme Budimo grad, bio je protivan odluci.

- Vjerujem svojim kolegama da je gospodin Morandini dobar izbor, ali kao član odbora za financije sam pregledavao izvješća kao i izvješće Gradskog muzeja gdje na sredini kaže da je Gradski muzej Varaždin kao i njegov ravnatelj Ivan Mesek za 2021. godinu iznimno uspješno izvršio sve programske obveze, onda sam vrtio malo po internetu i našao sam isto takvo izvješće iz 2017. godine gdje je istu ocjenu dobio i Miran Bojanić Morandini. Ja sam protiv toga da se izvrsni građani mijenjaju - rekao je Čelar. 

Jednoglasno je potvrđen Raymond Rojnik za novog/starog ravnatelja Koncertnog ureda, dok je Dubravka Biberdžić dobila također jednoglasnu podršku za članicu Upravnog vijeća Gradskog muzeja te će zamijeniti dosadašnju članicu Željku Sakač.