Memorijal Božo Petrikovski – Mladen Jendrić: UDVDR Ogranku Ivanec zlato u visećoj kuglani Foto: UDVDR Ogranak Ivanec

Memorijal Božo Petrikovski – Mladen Jendrić: UDVDR Ogranku Ivanec zlato u visećoj kuglani

UDVDR Ivanec/vv | 19.6.2023. u 12:32h | Objavljeno u Društvo

UDVDR Ogranak Ivanec u streljaštvu osvojio 4. mjesto

U Vinogradima Ludbreškim održan je 27. memorijal Božo Petrikovski – Mladen Jendrić u spomen na hrvatske branitelje poginule 27. prosinca 1991. godine u Japagi, na Pakračko-lipičkom bojištu.

U Društvenom domu u Vinogradima Ludbreškim upriličena je svečanost otvaranja memorijala, na kojoj su se prigodno obratili Zlatko Horvat, predsjednik UDVDR Ogranak Ludbreg, te Branko Družinić, predsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije.  Potom su delegacije UDVDR Podružnice Varaždinske županije, Policijska postaje Ludbreg i udruge pripadnika 104. brigade ZNG HV odale počast poginulim hrvatskim braniteljima na njihovim posljednjim počivalištima.

Sportsko-rekreativna natjecanja u streljaštvu, belotu, pikadu za žene i muškarce, te u visećoj kuglani održavala su se u zatvorenom i otvorenom dijelu Društvenog doma Vinogradi Ludbreški. Sudjelovalo 40-ak članova UDVDR Ogranaka Varaždin, Ludbreg, Varaždinske Toplice, Maruševec i Ivanec, Udruge umirovljenika Ludbreg, te Udruge za sport i rekreaciju Gornji Grad iz Vinograda Ludbreških.

Najboljima su se pokazali domaćini, članovi UDVDR Ogranak Ludbreg, koji su bili najbolji u dvije, od pet disciplina, dok su po jedno prvo mjesto osvojili članovi Udruge umirovljenika Ludbreg, UDVDR Ogranak Varaždinske Toplice i UDVDR Ogranak Ivanec.

Pobjednica kod žena u disciplini elektronički pikado je Marija Štabi iz Udruge umirovljenika Ludbreg, kod muškaraca je prvo mjesto osvojio Darko Ratković iz UDVDR Ogranak Ludbreg, a domaćin je imao i pobjednički ekipu u gađanju zračnom puškom. Pobjednik u belotu je UDVDR Ogranak Varaždinske Toplice, a prvo mjesto u visećoj kuglani pripalo je UDVDR Ogranku Ivanec, koji su se natjecali i u streljaštvu, te osvojili 4. mjesto.

Kolege iz UDVDR Ogranak Maruševec osvojili su srebro u kategoriji elektronički pikado za žene, koje je pripalo Nevenki Vrbanec, Zdravko Ciglar bio brončani u u kategoriji pikado – muškarci, a maruševečki su strijelci osvojili treće mjesto. Po završetku natjecanja voditelji sportova uručili su medalje najboljima, te zahvalnice za sudjelovanje braniteljskim udrugama i gostima, kao i Martinu Lukavskom iz UDVDR Ogranak Ivanec, koji je pokazao dio svoje bogate numizmatičke zbirke, te kolekciju značaka.

Nakon službenog dijela druženje je nastavljeno uz domjenak i neobavezne teme.

Memorijal Petrikovski – Jendrić jedan je od najdugovječnijih u Varaždinskoj županiji kojim se odaje počast poginulim hrvatskim braniteljima, a organizira ga UDVDR Ogranak Ludbreg.