Međunarodni dan starijih osoba obilježit će se u Varaždinu, pridružit će se i policija Foto: VV arhiva / ilustracija

Međunarodni dan starijih osoba obilježit će se u Varaždinu, pridružit će se i policija

Varaždinske vijesti | 30.9.2022. u 17:39h | Objavljeno u Društvo

Međunarodni dan starijih osoba u Varaždinu obilježit će se u subotu 1. listopada povorkom u organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije i Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, u kojoj će sudjelovati udruge umirovljenika s područja županije.

Povorka će u 10 sati krenuti s Kapucinskog trga, a predstavljanje udruga će završiti pred Županijskom palačom na Franjevačkom trgu.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, policijski službenici Policijske uprave varaždinske će u subotu, 1. listopada provoditi pojačani nadzor prometa s ciljem zaštite starijih osoba u prometu.

Tom prilikom će određeni broj starijih osoba darivati prigodnim poklonima nabavljenim sredstvima iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

- Pozivamo sve sudionike u prometu da naročitu pažnju prilikom sudjelovanja u prometu, obrate na starije osobe u prometu, s posebnim naglaskom na propuštanje na pješačkim prijelazima, prilikom kretanja kolnikom i drugim prometnim površinama i drugo, s obzirom da isti spadaju u najugroženiju skupinu sudionika u prometu - poručili su iz PU varaždinske.