Među nominiranima za glazbenu nagradu Porin skladatelj Davor Bobić te "Krijesnice"

Varaždinske vijesti | 21.2.2020. u 15:09h | Objavljeno u Društvo

Na svečanoj ceremoniji u Zagrebu jučer su objavljene nominacije za 27. izdanje Glazbene nagrade Porin. Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 2.400 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 37 kategorija, što je povećanje od gotovo 400 prijava u odnosu na prošlu godinu.

Među nominiranima za 27. izdanje Glazbene nagrade Porin nalazi se i varaždinski skladatelj Davor Bobić.

Njegova skladba Symphoneo, za klavirski kvintet (Autorski album), nominirana je u kategoriji najbolje skladbe klasične glazbe. Izvođači su Vlatka Peljhan, violina, Žiga Faganel, violina, Tajana Škorić, viola, Alja Mandič, violončelo, te Mia Elezović, klavir.

No, dobra vijest stigla je i za Tamburašku družinu Krijesnice, čiji je album prvijenac, izdan uz 25. obljetnicu rada, nominiran za Porin u kategoriji Najbolji album pop-folklorne glazbe.

- Riječ je o prvoj nominaciji za nagradu Porin nekom glazbeniku ili sastavu iz Vinice uopće, pa nam je tim draže što smo upravo mi kao glazbenici konačno prepoznati među strukom. Da i ne dobijemo nagradu, sama nominacija albuma u ovoj kategoriji već predstavlja veliko prizanje našem dugogodišnjem radu i zaista brojnim nastupima na različitim festivalima i koncertima, od dvorane Lisinski do inozemnih koncerata za naše iseljenike izvan Domovine - napominje glazbeni producent TD Krijesnice Miroslav Kelemenić.

"25 godina tamburaške družine Krijesnice” naziv je nominiranog albuma, a članovi Krijesnica Renato Rožmarić, Ivica Šaško, Miroslav Kelemenić, Ivica Kušinec, Slavko Cerjan i Anđelko Sedlar nadaju se da će ih u petak 27. ožujka ove godine poslužiti i sreća kada će u riječkoj dvorani Zamet biti objavljeni rezultati i dodijeljeni Porini.

Tko će osvojiti prestižnu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasanja kada će izabrati najbolje od najboljih, a dobitnici Porina bit će poznati na završnoj svečanosti koja će se održati 27. ožujka u Centru Zamet u Rijeci.