Među finalisticama izbora "Najljepša mama Hrvatske" i Dragana Skrovec iz Jakopovca Foto: NMH

Među finalisticama izbora "Najljepša mama Hrvatske" i Dragana Skrovec iz Jakopovca

Varaždinske vijesti | 22.2.2022. u 20:13h | Objavljeno u Društvo

Finale pete, jubilarne godine izbora ljepote i simpatičnosti pod nazivom "Najljepša mama Hrvatske" održat će se 7. svibnja u Šibeniku, a u subotu 19. veljače održan je casting za cijelu Hrvatsku preko aplikacije ZOOM te su izabrane finalistice koje idu za Šibenik.

Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije - kategorija od 23 do 39 godina te dijamant kategorija od 40 do 53 godine. U kategoriji od 23 do 39 godina je i Dragana Skrovec (35 godina) iz Jakopovca.

Uz dvije pobjednice, u finalnoj fazi dodjeljuje se još 7 glavnih lenti.

- Naše natjecateljice, naše drage mame predstavile su se kratkim dvoipolminutnom videom i time omogućile da ih upoznamo kroz njihove vještine, hod i općenito način na koji komuniciraju - napominju organizatori natjecanja.

Osim toga žiri je imao priliku porazgovarati sa svakom od njih i time zaokružiti dojam te bodovati svaku ponaosob.

- Nastavili smo kroz natjecateljice iz cijele Hrvatske predstaviti kulturu, običaje, posebnosti i prije svega majčinstvo. Naše mame su se predstavile na najljepši mogući način i odabir nije bio lagan, ali pošto samo 18 mama putuje na finale u Šibenik ta se odluka morala donijeti - naglasili su.

- Dvoipolminutno predstavljanje mama pokazalo nam je s koliko ljubavi i topline žele ispričati priču o svojoj obitelji, vještinama, ljubavima i kraju. Kreativni uradci veličaju pejzaž, spomenike, ulice, dvorišta i razna mjesta diljem Lijepe naše. Kako smo mi sve veća obitelj iz godine u godinu nestrpljivo čekamo vidjeti finalistice uživo u Šibeniku 7. svibnja , a svi zainteresirani moći će nas pratiti putem streaminga preko naše FB stranice Najljepša mama Hrvatske te preko našeg youtube kanala - kažu organizatori, dodajući da je "NMH višemjesečni projekt kojem je osnovna ideja promovirati majku kao stup obitelji i društva, a kroz ovo natjecanje promoviraju se druženje, turizam, običaji, kultura i povezanost ljudi diljem zemlje".

Članovi žirija su bili: Maja Vukina Bogović, akademska slikarica, Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika grada Šibenika i Zdravko Pilić, novinar.

DRAGANA_SKROVEC.jpg