Međimurski župan zahvalio umirovljenim djelatnicima obrazovnih institucija Foto: Međimurska županija

Međimurski župan zahvalio umirovljenim djelatnicima obrazovnih institucija

Varaždinske vijesti | 22.12.2021. u 17:43h | Objavljeno u Društvo

Kako bi im zahvalio na predanom radu i doprinosu u odgojno-obrazovnom sustavu Međimurja, župan Međimurske županije Matija Posavec održao je u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec svečanost za umirovljene djelatnike obrazovnih institucija.

- Raditi s djecom, učenicima nije samo posao, već i poziv. Potrebno je biti prije svega čovjek, metodičar, biti više od profesionalca. Tijekom vaših godina rada motivirali ste ih, bili im podrška, osposobili ih za život, a rezultati vašeg rada vidljivi su u brojnim uspjesima koje naši učenici postižu u obrazovanju jer se Međimurje može pohvaliti mnogim prvacima, olimpijcima i inovatorima. Na svemu tome vam veliko, toplo i iskreno hvala - poručio je župan Posavec koji je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje Međimurske županije Blaženkom Novak skromnim poklonom zahvalio svakom od umirovljenih djelatnika.

Posljednji prijem za umirovljene djelatnike obrazovnih institucija održan je prije dvije godine, stoga je ovogodišnja svečanost okupila umirovljene u 2020. i u 2021. godini, njih osamdeset i četvero. Svečanosti su nazočili i ravnatelji srednjih škola s područja Međimurja, a u ime svih umirovljenih djelatnika obratila se Ljubica Vrbančić. Za domjenak su se pobrinuli učenici i djelatnici Srednje škole Prelog.

- Ostavili ste veliki trag koji nećemo zaboraviti, već ćemo ga nastojati slijediti ulažući u obrazovanje, u obnovu škola i dvorana, otvaranjem centara kompetentnosti i izvrsnosti. Hrabrim korakom koračamo dalje kako bismo našim mladima stvorili što bolju budućnost, a u tome nam treba i vaša pomoć, savjet i dobronamjerna kritika - zaključio je župan Posavec te pozvao okupljene da i dalje budu aktivni dio društva i svojim iskustvom pomažu da se "Međimurje i dalje ponosno penje na ljestvici obrazovanja".