Maturantika se vraća na ulice i trgove Varaždina, fešta počinje 23. svibnja mimohodom maturanata

VV | 13.5.2022. u 10:42h | Objavljeno u Društvo

Nakon dvije godine virtualne Maturantike, ove godine učenici završnih razreda srednjih škola Varaždinske županije vraćaju se na ulice Varaždina. 

Od 23. do 25. svibnja za njih će biti organiziran program u organizaciji Varaždinske županije, Grada Varaždina, PU varaždinske i Koncertnog ureda Varaždin, uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Savjeta mladih Varaždinske županije i Savjeta mladih Grada Varaždina.

- Ove godine srednjoškolsko obrazovanje završava više od 1.800 učenika iz 16 škola u Varaždinskoj županiji. Peti put zajednički organiziramo Maturantiku, pri čemu je dvaput održana uživo, dvaput virtualno, a maturanti se sada napon vraćaju na gradske ulice i trgove. Veselimo se šarenilu i posebnoj energiji koje će uskoro zavladati gradom. Program počinje u ponedjeljak, 23. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore - najavio je Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije na današnjoj konferenciji za novinare.

indeksiraj.jpg

Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, izlet u adrenalinski park Accredo u Zasadbregu. Program se nastavlja u utorak, 24. svibnja, kada će se u Parku mladih održati sportski dan, dok je Zaklada Sveti Mihael pripremila nagrade za tri najupornija i najizdržljivija maturanta, bonove za kupnju sportske opreme i odjeće te drugo.

- U srijedu, 25. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu i poslati poruke mira. Sva tri dana od 14 do 18 sati maturante će u Parku mladih zabavljati DJ. Sve naše drage maturante pozivam da se dođu predstaviti te da sudjeluju u programima Maturantike - pozvao je župan Stričak.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković istaknuo je kako im je drago što naši maturanti ove godine ponovno slave na ulicama i trgovima.

dafaa.jpg

- Najvažnije nam je da sve prođe u miru, veselo, i da njihov završetak srednjoškolskog obrazovanja bude nešto što će zauvijek pamtiti. Grad Varaždin uključio se u organizaciju zajedno sa Savjetom mladih Grada Varaždina, pri ćemu smo osigurali i tiskali majice te smo organizirali edukaciju plesa za quadrillu koju će 600-tinjak maturanata izvesti na Kapucinskom trgu u srijedu, 25. svibnja točno u podne. Vezano uz točenje pića, maturanti će dobiti narukvice kako bi na neki način to regulirali. Želimo da se svi naši maturanti, i iz grada Varaždina i iz Varaždinske županije provesele i zabave i siguran sam da će uz dobru i već uhodanu organizaciju svih uključenih sve proći u najboljem redu – rekao je zamjenik gradonačelnika Marković.

Maturantika se peti puta održava na inicijativu PU varaždinske, a s ciljem da svi maturanti mogu uživati u zadnjim danima svojeg srednjoškolskog obrazovanja, napomenuo je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

gdaaaa.jpg

- Maturantika je organizirana kroz trodnevno vođenje programa s preventivnim aktivnostima s ciljem sigurnosti u tolerantnom okružju. Policija će na prostoru samog Parka mladih, gdje će se održati većina događanja, primjenjivati preventivne mjere kroz mještovite ophodnje u sastavu: predstavnici profesora, roditelja i kontakt policajci. U slučaju nužnosti, intervencije će biti minimalne, a opet s ciljem zaštite, tako da se maturanti osjećaju sigurno i da se zabave. Želja nam je da se Maturantika odvija u radosti i sigurnosti, kao i svih dosadašnjih godina. Svima maturanticama i maturantima ujedno želim puno uspjeha u daljnjem životu – istaknuo  je načelnik PU varaždinske. 

Plesanje quadrille s maturantima uvježbava Plesni klub D&D Varaždin, za majice se pobrinuo Grad Varaždin, a za kišobrane Varaždinska županija. Stvari će, uz Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, čuvati i učenici smjera tehničar zaštite osoba i imovine sa Srednje strukovne škole Varaždin. U slučaju lošeg vremena program Maturantike odvijat će se u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31. 

PROGRAM "MATURANTIKA 2022.“           

Ø  23. svibnja 2022. godine – ponedjeljak

12.30 – 13.00 - Park mladih –  Okupljanje maturanata

13.00 – 14.00 - Centar grada – Mimohod maturanata

14.00 – 14.15 - Park mladih – Proglašenje najodore i uručenje nagrade (izlet u adrenalinski park Accredo Zasadbreg)

14.15 – 18.00 - Park mladih - Nastup DJ-a (David Mash)

Ø  24. svibnja 2022. godine – utorak – Sportski dan: SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

14.00 – 18.00 – Park mladih – Vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra - proglašenje triju najupornijih/najizdržljivijih/uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael

                        - Nastup DJ-a (David Mash & Detron)

 Ø  25. svibnja 2022. godine – srijeda - Plesni dan: PLESOM PROTIV NASILJA

12.00 - Kapucinski  trg – Maturanti plešu quadrillu

14.00 – 18.00 - Park mladih – Nastup DJ-a (Detron)

dafaaa.jpg