Mateja Ivančić iz Sračinca u finalu izbora za najboljeg radnika Foto: FB

Mateja Ivančić iz Sračinca u finalu izbora za najboljeg radnika

Varaždinske vijesti | 18.9.2024. u 16:58h | Objavljeno u Društvo

Projekt Mali svjetionik i ove godine nagrađuje najboljeg radnika u Hrvatskoj, a na listi Top 10 kandidata za nagradu Mali svjetionik 2024. je i Mateja Ivančić iz Sračinca!

Na javni poziv projekta svatko je mogao prijaviti osobu za koju smatra da zaslužuje ovu titulu, nakon čega je komisija odabrala finaliste.

- U potrazi smo za Malim svjetionicima u svojoj radnoj okolini koji nadahnjuju, ohrabruju, svijetle. Nekima je čudno i smiješno da projekt Mali svjetionik želi pronaći i nagraditi izvrsne radnike... oni promatraju surovu stvarnost i vide neiskrenost, korupciju, nepoštenje... Upravo zato želimo unijeti malo svjetla u našu svakodnevicu, pokazati da nije sve crno, beznadno, namješteno, korumpirano. Među nama postoje i rade oni koji su iskreni, pošteni, ustrajni, predani, vrijedni, vjerni radnici... nije li to ohrabrujuće? Ovih dana želimo ispričati njihove priče i ohrabriti sebe i vas - ima nade za bolju Hrvatsku! - poručili su organizatori koji ovu nagradu dodjeljuju od 2018. godine.

mali_svjetionik_2024_fb.jpg

Na društvenim stranicama projekta Mali svjetionik objavljuju se priče kandidatkinja - naime, ove su godine među Top 10 prijavljenih sve žene. Dodjela nagrade finalisticama održat će se 8. studenoga na liderskoj konferenciji Global Leadership Summit (GLS) u Zagrebu - za prvoplasiranu 15.000 eura, a za ostalih devet finalistica po 1.000 eura.

Mateja Ivančić iz Sračinca ujedno je bila i prva kandidatkinja koju je predstavljena, a nju je prijaviteljica opisala sljedećim riječima.

- Neprekidan entuzijast, ambiciozna i osoba uvijek željna novih znanja, Mateja je osoba kojoj je 24 sata dnevno definitivno premalo vremena da ostvari sve ono što bi željela. Izuzev Pravnog i Ekonomskog fakulteta, Sveučilište Sjever je treća obrazovna ustanova koju pohađa ili je pohađala. Sommelier prve razine, član Hrvatskog kluba sommeliera, nositelj WSET diplome za jaka alkoholna pića, prethodno dobitnica Dekanove nagrade, sudionik brojnih CASE study natjecanja, Mateja je uza sve navedeno danas i vlasnica obrta koji promiče i brendira Sjever Hrvatske kroz djelatnosti kojima se ljudi koji ovdje žive bave. Promicatelj najvećih vrijednosti Sjevera Hrvatske, danas je i polaznica Akademije za žene poduzetnice u organizaciji Američke ambasade u Hrvatskoj i EFRI-ja koji su njezinu priču sa Sjeverom prepoznali kao nešto iznimno. Kao strastveni ljubitelj vina organizira vinske gradove gdje promiče vinogradarstvo Sjevera i vinare, a organizira i Mind the Gap konferenciju."

mateja_ivancic_mali_svjetionik_fb_2.jpg

- Motivira me činjenica da još uvijek ima stvari koje mogu naučiti, da ima iskustava koje treba proći, da bih došla do nekih svojih ciljeva. Vrijednost koja mi je bitna je, prije svega, poštovanje prema drugima. Osjećam da je moja svrha biti radost ljudima, da im pomažem, da pridonosim lokalnoj zajednici, obitelji, prijateljima, i tu sama sebe guram da budem još bolja, uspješnija u svemu što radim kako bih mogla doprinijeti nekom drugom - navela je Mateja Ivančić.

mateja_ivancic_mali_svjetionik_fb.jpg