Marin Pozder iz varaždinskog restorana Bedem "spriječio" je mladu kuharicu iz Vinkovaca, Anu-Mariu Stanković da ne pobjedi u sve tri kategorije te sa pomoćnikom Stjepanom Prašnjakom pripremio najbolji desert te sveukupno zauzeo drugo mjesto na natjecanju 2. kola pod nazivom „Bilogorsko kolo“ koje se održalo 21. i 22. ožujka.
Tim se natjecanjem, održanim u ambijentu Vinarije Coner nadomak Bjelovara, nastavilo dvanaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske, a pobjednica je Ana-Maria Stanković iz Vinkovaca koja je pobijedila u dvije od tri kategorije, te posljedično i u ukupnom poretku. Njoj je pomagao Marko Kovačević dok je trećeplasirani u ukupnom poretku bio je Antonio Bukvić i njegov pomoćnik Tomislav Sabolić iz Party d.o.o. iz Koprivnice.
Natjecatelji su imali zadatak pripremiti svečane hladne plate od smuđa i šarana i svježeg sira, toplo glavno jelo s prilogom od svinjskog filea, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme deserta od oraha, meda i šljiva i to sve za 12 osoba.
Naime, „Bilogorsko kolo“ je u organizaciji novoosnovane Udruge kuhara i slastičara Bilogore kojoj predsjeda Erich Glavica dok su jela ocjenjivali eminentni kuhari članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza, Miroslav Dolovčak, Vladimir Balent, Gostimir Dragić i Zlatko Sedlanić.
Iako zamišljen i realiziran u natjecateljskom formatu, Hrvatski kuharski kup prije svega je mjesto susreta kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske i odlična platforma sa afirmaciju mladih kuhara, stjecanja novih kulinarskih znanja i vještina te razmjena iskustva, a od Varždinaca sudjelovao je još i Ivan Tomas iz Restorana Fontana Crnković.
Hrvatski kuharski kup nastavit će sa natjecanjima već za dva tjedna u Solinu te za nepunih mjesec dana u Vinkovcima.