Marco Mendoza, jedan od najboljih svjetskih basista, stiže na Voodoo Lake

vv | 30.8.2023. u 10:22h | Objavljeno u Društvo
U sklopu europske turneje, jedan od najboljih svjetskih bas gitarista, Marco Mendoza, u nedjelju, 3. rujna, sa svojim pratećim bendom nastupa na Music Ranchu Voodoo Lake u Žarovnici.
U svojoj dugogodišnjoj karijeri bio je član hard rock giganata Whitesnake, Thin Lizzy, Journey, nastupao s Tedom Nugentom, Johnom Sykesom (Whitesnake, Tygers Of Pan Tang), Davidom Coverdaleom, Dolores O'Riordan (The Cranberries) i brojnim drugim uglednim svjetskim glazbenicima.
2012. godine, zajedno s dotadašnjima kolegama iz Thin Lizzy, bio je suosnovač sastava Black Star Riders, a od 2013. do 2019. član all-star sastava The Dead Daises, s kojim je bio poseban gost grupe Whitesnake u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu.
mendoza zg
Mendoza je i član super-grupe Iconic, čiji su članovi Michael Sweet (Stryper), potom Joel Hoekstra i Tommy Aldridge iz Whitesnakea te jedan od najboljih hard rock vokala novije generacije Nathan James iz britanske grupe Inglorious. Debitantski album "Second Skin" objavili su 2022. godine.
Mendoza je objavio i četiri solo albuma, "Live for Tomorrow" (2007), "Casa Mendoza" (2010), "Viva La Rock" (2018), te "New Direction", koji je izašao u rujnu prošle godine. Upravo je taj album, odnosno njegova promocija, razlog europske turneje koja traje već nekoliko mjeseci.
Nastupio je u brojnim europskim državama, a jedan od najznačajnijih koncerata bio mu je početkom kolovoza na najvećem heavy metal/hard rock festivalu na svijetu, Wacken Open Airu u Njemačkoj.
Koncert na Voodoo Lakeu završetak je te turneje, a prije Žarovnice, nastupit će u Đakovu te u klubu Hard Place u Zagrebu.
Ulaz na koncert je besplatan.
Mendoza Voodoo
Definitivno, ovim će se koncertom Music Ranch Voodoo Lake dodatno etablirati kao najzanimljivije okupljalište ljubitelja bluesa, rockabillya, hard rocka, countrya i slične urbane glazbe šireg varaždinskog područja, ali i šire, budući da u koncertnim sadržajima ovog prekrasno uređenog mjesta okruženog netaknutom prirodom uživa sve veći broj posjetitelja iz susjedne Krapinsko-zagorske županije, Zagreba i okolice, pa i iz Slovenije i Austrije.
Voodoo Lake 006
Voodoo Lake 004
Voodoo Lake 001