Mališani iz Dječjeg vrtića Vinica u Etno kući učili o uskrsnim običajima Foto: Općina Vinica

Mališani iz Dječjeg vrtića Vinica u Etno kući učili o uskrsnim običajima

VV | 8.4.2023. u 09:09h | Objavljeno u Društvo

Ususret Uskrsu djeca iz Dječjeg vrtića Vinica provodila su aktivnosti kojima su se pripremala za nadolazeći blagdan.

Odgojiteljica Anica Matijašec i zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Vinica Ksenija Humek obukle su viničke narodne nošnje te djeci predstavile tradicionalne običaje naših starijih. Djeca su naučila koja jela su karakteristična za uskrsne blagdane, a i probala kobasicu, domaći kruh, luk i jaja te ukrašavali pisanice. Pisanice su ukrašavali na dva tradicionalna načina, a to su voskom i kuhanjem u ljuskama luka. Odgojiteljice Dječjeg vrtića Vinica Bojana Knezoci i Tatjana Kokot čitale su djeci prigodne priče.

Načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe kako podržava rad Dječjeg vrtića Vinica te da ovakve manifestacije imaju veliku vrijednost jer se ne smije zaboraviti običaje ne tako davnih vremena.

Mališani čestitali Uskrs načelniku

A u povodu Uskrsa, mališani iz Dječjeg vrtića Vinica stigli su u posjet načelniku Branimiru Štimecu te razveselili djelatnike i načelnika.

Mališani su u pratnji zamjenice ravnateljice Ksenije Humek došli čestitati Uskrs i pokloniti svoje ručne radove. Zauzvrat djeca su dobila čokoladne zečiće, sokiće, uskršnja jaja te bombone. Posjet je protekao u veselom druženju, razgovoru i igri. Načelnik je čestitao Uskrs svoj djeci, njihovim roditeljima i djelatnicima vrtića.

Galerija slika