Mali Topličanci oduševljeni pripovijedanjem bajki, posjetila ih umjetnica Margareta Peršić Foto: OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice

Mali Topličanci oduševljeni pripovijedanjem bajki, posjetila ih umjetnica Margareta Peršić

Domagoj Španić | 19.11.2023. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Učenici nižih razreda OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice sudjelovali su na satu pripovijedanja s Margaretom Peršić.

Ova rođena Zagrepčanka prvim i drugim razredima ispripovijedala je jednu klasičnu rusku bajku, a na drugom nastupu učenici trećih i četvrtih razreda slušali su pripovijedanje jedne hrvatske bajke.

Osim što je gošća izuzetna pripovjedačica, ona i vrlo vješto ubacuje likove u svoju priču na način da ih bira iz publike. Svima je posebno zanimljivo i smiješno bilo da su glumci nenadano postali ne samo učenici, već i učiteljice i školski knjižničar. Teško bi bilo ne primijetiti da su obje njezine priče bile odgledane i odslušane u jednome dahu.

IMG_20231117_084811.jpg

IMG_20231117_084958.jpg

Nakon predstave mogli su se čuti oduševljeni komentari učenika i učiteljica. Vanesa iz 4.b rekla je da joj je "ovo druženje bilo bolje nego predstave u kazalištu".

Margareta Peršić je svestrana umjetnica. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Uz pripovijedanje bavi se i izradom ilustracija, lutaka i igračaka, žongliranjem te uređenjem prostora. Na Institutu za waldorfsku pedagogiju diplomirala je 2017. godine (Izvor: „Mala zvona“).

U današnje digitalno doba ovakav susret i pripovijedanje bilo je pravo osvježenje za sve nas koji smo prisustvovali, i to pripovijedanje forme koja je i nastala usmenom predajom – bajke. Margareta je na kraju poručila učenicima da ilustriraju ono što su slušali kako bi bajka ostala što duže u njihovim srcima.

IMG_20231117_094613.jpg

IMG_20231117_091352.jpg