MAKE UP KUTAK Proljetna romantika Foto: Viktor Hranić

MAKE UP KUTAK Proljetna romantika

IHR/Varaždinske vijesti | 13.3.2022. u 19:30h | Objavljeno u Društvo

Većina žena, odmah po buđenju stavlja tekuću podlogu, odnosno puder, korektor, maskaru i ruž. No ne i Ivana Pomper iz Varaždina.

- Definitivno nisam među onim ženama koje bez šminke ne izlaze iz kuće. Ponekad se znam našminkati i prije odlaska na posao, no jako rijetko. Šminkam se uglavnom samo za posebne, specijalne prilike, za izlaske ili svečanosti. Tak’ da sam sama sebi lijepa – šali se naša sugrađanka.

S puderom si nije “na ti”

Ivana kod šminkanja obično naglašava oči.

- Uglavnom se to svodi na povlačenje crte crnom olovkom. Eyeliner baš ne koristim, a puder uopće jer nisam si s njime baš “na ti”. Ruževe sam više koristila kad sam bila mlađa, i to uglavnom tamnije nijanse, poput tamno smeđe, no sada uglavnom koristim sjajila – otkriva naša sugovornica.

Hoće li se ujutro našminkati, Ivana kaže da to najviše ovisi - o raspoloženju.

- Ako nisam dobre volje, sigurno se neću primiti maskare i sjenila, iako mislim da šminka može popraviti loš dan. Prije nekog vremena odlučila sam staviti umjetne trepavice. Na ekstenzije sam se odlučila najviše zbog praktičnosti, kako se ne bih morala svaki dan šminkati. Jako sam zadovoljna i dosad nisam imala s njima nikakvih problema. Evo, čak sam s njima odradila i kupanje u moru - šali se naša sugovornica.

Simpatična Ivana smatra da u Varaždinu puno žena vodi računa o sebi, pa tako i po pitanju šminkanja. No nikako joj se ne sviđa pretjerana šminka.

- Ni sama se nisam nikad tako šminkala. Ne volim kada žene izgledaju umjetno, kada imaju “kilu fasade na sebi”. Volim šminku, ali kada ona izgleda prirodno, kada su žene našminkane, a čini se kao da uopće nisu - priznaje Ivana koju smo pitali zašto s puderom, kako kaže, nije baš “na ti”.

- Nakon srednje škole upoznala sam jednu ženu koja se svaki dan šminkala i stavljala puder. Kad sam je jednom vidjela bez šminke i pudera jedva sam ju prepoznala. Od tada mi se puder nekako zamjerio, a i danas postoji jako puno vrsta pudera i strah me je da neću pogoditi “pravu” nijansu – priznala nam je.

Zašto je važan puder?

Kako odabrati dobru tekuću podlogu? U pomoć smo pozvali Mirelu Magdić, vizažisticu HNK.

- Odabrati tekuću podlogu, odnosno puder jedna je od najtežih stvari mnogim ženama jer treba “pogoditi” pravilnu boju i ton koji se moraju slagati s bojom kože. Kod odabira nijanse tekuće podloge treba odabrati boju koja je što sličnija našoj boji kože. Što je koža zrelija, bolje je koristiti hidratantni puder – kaže Mirela koja je za ovu priliku odabrala tekuću hidratantnu podlogu kako bi kod Ivane postigla svježi izgled.

- Oči sam lagano uokvirila crnim tušem, a od sjenila koristila sam sedefasta – otkrila je vizažistica HNK Varaždin.

Umjesto ruža, Mirela je za Ivanu odabrala sjajilo.

- Ono u čemu griješe žene i što valja istaknuti kod ruževa je da tamne nijanse vizualno smanjuju usne, a ruževi svjetlijih nijansi ih povećavaju. S obzirom da Ivana ne koristi ruževe, odlučila sam se za sjajilo koje u sebi ima malo šljokica. Ovom prilikom koristim i ružičastu olovku za usne kako bih zaokružila cijelu priču i dobila puninu. Sjajila su inače odličan izbor za žene koje nemaju velike, odnosno pravilne usnice. Ona usnama daju punoću, a u ovom slučaju sjajilo se odlično uklopila u naš dnevni, svjež i prirodan make up – otkrila je Mirela.

“San mi je putovanje u Afriku!”

- Volim putovanja! Kad bih mogla proputovala bih cijeli svijet! – otkrila nam je Ivana Pomper. Uz Pariz i dvorce Bavarske, dosad je, kaže, posjetila Prag, a prije dvije godine, taman prije početka pandemije koronavirusa, s prijateljima je bila u Izraelu.
- Bilo je to putovanje za pamćenje s obzirom da sam i prvi puta putovala avionom.Velika želja mi je posjetiti Afriku. To mi je san! - otkrila nam je Ivana. Zahvaljujući njoj podsjetili smo se i jednog starog hobija. - Skupljam salvete! Doduše, više ne toliko kao nekad, ali kada vidim neku salvetu koja mi se sviđa, pospremim ju. Skupljam i šećere. Možda je to nekima smiješno ili neobično, no kod kuće imam doista puno šećera koje sam donijela i sa svojih putovanja. Moja majka ih je već počela koristiti jer je zaključila da ih imam previše – smije se Ivana koja u slobodno vrijeme voli fotografirati.

Galerija slika