MAKE UP KUTAK "Bez šminke to jednostavno nisam ja!"

IHR/Varaždinske vijesti | 28.4.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

I dok mnogi početak dana ne mogu zamisliti bez šalice jutarnje kave, Mirela Švagel iz Varaždina svoja jutra započinje - šminkanjem!

- Šminkam se od svoje 14-te godine i jednostavno bez šminke, to nisam ja! - kaže Mirela koja se javila u naš Make up kutak na nagovor prijateljica.

Obrve su bile trn u oku

Mirela dobro zna da je prije šminkanja važno pripremiti kožu lica i osigurati joj odgovarajuću podlogu, pa tako šminkanje započinje nanošenjem kvalitetne hidratantne kreme.

DSC_1579.jpg

- Nakon toga na lice stavljam hijaluron, primer te tekući puder - otkrila nam je Mirela.

Potom se “baca” se na oči.

- Obožavam tuš, bez njega mi je make up nepotpun, a često koristim i sjenila. Nema sjenila koje nisam isprobala, ali ipak najdraža su mi smeđa sjenila, zlatna i bež. Ruževe također volim, ali prilikom šminkanja, ako mi je naglasak na očima, onda biram najčešće nježnije boje ruževa, uglavnom u boji usana - otkrila je Mirela.

S obzirom da se šminka od srednje škole, kaže kako je dosad svašta isprobala. Prošle godine odlučila se i za puder obrve.

- Obrve su mi nekako uvijek bile trn u oku. Svaki dan sam muku mučila s docrtavanjem obrva. Jedna bi dobro ispala, druga ne, pa sam onda brisala i ponovno otpočetka... U listopadu prošle godine odlučila sam se na puder obrve i nisam zbog toga požalila. Jako sam zadovoljna - otkrila je Mirela, koja je postala već prava majstorica u šminkanju.

- Redovno stavljam umjetne trepavice, za izlaske ili svečanije prilike. Moram priznati da sam se u početku dosta s njima mučila, puno sam puta i odustala, ali sada ih stavim začas - kaže Mirela koja nerijetko šminka i svoje prijateljice, no za svoje svečane prilike uvijek se, priznaje, prepušta u ruke profesionalnih vizažista.

DSC_1687.jpg

Iako obožava šminku te joj je ona dio svakodnevice, priznaje da ima dana kada se ne šminka.

- Međutim, kad nisam našminkana kao da mi nešto nedostaje - otkriva Mirela koja nikad nema mira, a u vrijeme pandemije počela se aktivnije baviti i sportom.

- Na trčanje me natjerala korona, bila sam kod kuće i nisam radila. Sada trčim tri puta tjedno od pet do 12 kilometara i našla sam se u tome. Puno mladih ide u teretanu, ali meni je to monotono, a i vježbaš u zatvorenom prostoru. Više mi odgovaraju aktivnosti na friškom zraku, pa često znam s prijateljima uputiti se na planinarenje, Čevo ili Ivančicu - otkrila je Mirela koja se ovog puta prepustila u ruke vizažistice HNK Varaždin Mirele Magdić.

Olovka za usne opet je "in"

- S obzirom na to da moja imenjakinja kod šminkanja voli naglašavati oči, takva će biti i naša šminka. Izabrala sam smeđa sjenila kako bih istaknula Mireline plave oči, a koje, kako smo čuli, ona i najviše voli. Sve sam zaokružila s malo umjetnih trepavica, tankom linijom crnog tuša te crnom olovkom, koju sam nanijela u donji dio oka. Mnoge djevojke i žene ne vole crnu olovku jer je nezgodna prilikom nanošenja, pa zaplaču. No upravo ta olovka daje dubinu, moćan pogled - otkrila je vizažistica HNK Varaždin.

DSC_1703.jpg

Kako naša sugovornica voli šminkanje, Mirela nije šparala.

- Koristila sam ružičasto rumenilo. Mnoge žene ne vole rumenila i ne stavljaju ga, međutim Mireli odlično stoji i naglašava njezine jagodice prilikom osmijeha. Sve sam upotpunila koraljnim ružem te iscrtala usne olovkom, koja se ponovno vraća u modu. Ona je odličan izbor za sve djevojke i žene koje vole prirodno, a žele da im usne izgledaju bolje, veće i punije - otkrila je Mirela.

Volite se šminkati, a ne znate koje sjenilo odabrati, kako šminkom sakriti nedostatke ili napraviti smookey eye? Podijelite s nama što biste voljeli učiniti, a mi ćemo se pobrinuti da vašu neostvarenu želju ispunimo. Pošaljite nam ime i prezime, broj telefona i fotografiju na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Svakog tjedna jedna čitateljica bit će u našem kutku za make up i zablistati poput zvijezde! Jedini uvjet je da ste punoljetni.