Luka Antončić na Europskom vijeću mladih sudjelovao u raspravama o važnim pitanjima za mlade Foto: HDZ

Luka Antončić na Europskom vijeću mladih sudjelovao u raspravama o važnim pitanjima za mlade

Varaždinske vijesti | 12.9.2024. u 16:25h | Objavljeno u Društvo

Luka Antončić, član međunarodnog odbora Mladeži HDZ-a te član Savjeta mladih Varaždinske županije i Savjeta mladih Grada Varaždina, sudjelovao je ispred Republike Hrvatske od 7. do 10. rujna na Europskom vijeću mladih kao mladi delegat, gdje je bio uključen u niz rasprava s delegacijama i visokim državnim dužnosnicima.

Kako je rekao Antončić, Vijeće mladih EU pruža priliku za mlade predstavnike država i donositelje politika iz država članica EU i međunarodnih organizacija kako bi raspravljali o temama, prilikama i izazovima s kojima se suočavaju mladi u Europi te kako bi povezali različita stajališta i ostvarili pozitivne promjene za mlade ljude u Europskoj uniji.

– U središtu ovih rasprava, fokus je bio na inkluzivnim društvima. To uključuje pitanja poput osiguranja pristupa obrazovnim okruženjima za sve, kompetencija nastavnika u radu s mladima koji se suočavaju s izazovima te osiguranje pristupa socijalnoj podršci za mlade, uključujući njihove radne uvjete i plaću – kazao je Antončić.

Dodao je da su se bavili važnim pitanjima za mlade i pokušavali osmisliti načine kako unaprijediti Europu za njih.

– Namjera je da se stvore čvrsti temelji za političko djelovanje, koristeći rezultate ovih rasprava kao snažne alate za oblikovanje politika širom Europe u sljedećem periodu, a koji će ujedno biti i budući prioriteti i ciljevi same Europske unije – poručio je mladi Luka Antončić.

Luka_Antoncic.jpg

Luka_Antoncic_2.jpg