LUDBREG PETKOM Glazbeni performans “Zaboravljeni snovi” ansambla Quinta Essentia

vv | 3.8.2023. u 13:41h | Objavljeno u Društvo

Centar za kulturu i informiranje ”Dragutin Novak" poziva na glazbeni performans “Zaboravljeni snovi” ansambla Quinta Essentia koji će se u sklopu programa “Ludbreg petkom” održati 4. kolovoza u 20 sati u dvorcu Batthyany.

Ovaj glazbeni performans publici će predstaviti priču o likovima iz Shakespeareove komedije “Ukroćena goropadnica” – Petrucciu i Katarini.

- Umjetnici iz različitih disciplina su se sastali kako bi napravili predstavu koja ujedinjuje njihove discipline kako bi obogatili izvedbu i kako bi publici pristupili s raznih stajališta. Priča govori o muškarcu i ženi koji se upoznaju, koji su različitog karaktera. Kroz taj susret i upoznavanje oni se mijenjaju. Nas zanima upravo ta važnost promjene, potrebitost ljudske transformacije. Likovi će oživjeti kroz izvođački sastav, a vodilja će biti barokna glazba. - kaže Anita Nodilo koja je zaslužna za režiju, scenografiju i ples.

Ansambl Quinta Essentia osnovan je 2020. godine s namjerom okupljanja mladih i reprezentativnih glazbenika specijaliziranih za tzv. povijesno osviještenu izvedbu. Riječ je o novoj generaciji umjetnika koja bi svojom kompetencijom, višegodišnjom naobrazbom te stečenim iskustvom htjela dodatno proširiti i podijeliti jaku europsku tradiciju „rane glazbe“ koja u Hrvatskoj već postoji, ali neodoljivo vapi za novim i još višim dostignućima.

Napomenimo i kako je ulaz na ovaj glazbeni performans slobodan, a u slučaju lošeg vremena bit će održan u dvorani CZKIDN.