LOVCI U AKCIJI Najbolju mirnu ruku i dobro oko imali su strijelci LJ Zelendvor Foto: Varaždinska županija

LOVCI U AKCIJI Najbolju mirnu ruku i dobro oko imali su strijelci LJ Zelendvor

VV | 8.7.2023. u 16:33h | Objavljeno u Društvo

Na lovačkoj streljani u Zelendvoru u subotu, 8. srpnja, održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta – disciplina parkur, a koje je okupilo 13 ekipa iz lovačkih društva s područja Varaždinske županije. Organizator natjecanja bio je Lovački savez Varaždinske županije.

Pobjedu su odnijeli strijelci ekipe LJ Zeledvor u sastavu Miljenko Kos, Ivica Drvar i Zoran Košir. Drugo mjesto pripalo je ekipi Fazan Varaždin, a treće mjesto ekipi Fazan Maruševec. U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Miljenko Kos, drugo mjesto pripalo je Josipu Greguru, a treće Ivici Flegaru.

viber_slika_2023-07-08_11-55-21-983.jpg

Natjecanje je otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec koja je istaknula kako se Varaždinska županija diči svojim prirodnim krajolikom i specifičnom kulturom na kojoj gradi svoju turističku ponudu u kojoj je desetljećima značajan udio imalo lovstvo.

- Vaša zadaća kao lovaca je čuvati lovačku kulturu, etiku, ali i bogastvo naše prirode koju trebamo ostaviti generacijama koje dolaze, a to je jedan od najvećih izazova današnjice – očuvanje naše Zemlje. Stoga vam se ovim putem želim i zahvaliti na vašem dosadašnjem angažmanu jer svojim djelovanjem unaprjeđujete lovstvo na području Varaždinske županije. Županija će i ubuduće podržavati vaš rad putem vaše krovne organizacije Lovačkog saveza Varaždinske županije, što smo i potvrdili potpisivanjem ugovora o sufinanciranju razvoja lovstva, za što izdvajamo nešto više od 41.000 eura. Uvjerena sam kako ćete ta financijska sredstva, osim u lovnu infrastrukturu, utrošiti i na očuvanje matičnog fonda divljači u lovištima na području Varaždinske županije – istaknula je Zagorec te svim sudionicima poželjela mirnu ruku i dobro oko, te da najbolji pobjedi.

viber_slika_2023-07-08_11-55-09-755.jpg

Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški također je svim sudionicima zaželio puno uspjeha na samom natjecanju, a ujedno je i apelirao na odgovorno ponašanje svih lovaca.

- Upoznati ste s pojavom afričke svinjske kuge u Hrvatskoj koja nije opasna za ljude i druge životinje, ali uzrokuje velike gospodarske štete. U ovom slučaju važno je reagirati na vrijeme, a mi lovci često puta smo oni koji su na „prvoj crti obrane“. Budimo odgovorni i oprezni, kako bi pravovremeno mogli reagirati i prevenirati – naglasio je Kaniški istaknuvši kako Savez i u ovom slučaju svim lovačkim društvima stoji na usluzi.

Dobrodošlicu u jedno od najstarijih lovišta u Hrvatskoj svim sudionicima zaželio je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, dok je direktor Zeledvora Zoran Košir pozdravivši sve sudionike istaknuo kako je samo natjecanje prilika da pokažu svoje umijeće, znanje, ali i svoju strast.

viber_slika_2023-07-08_15-06-48-211.jpg