FOTO Lovci se danas prijepodne okupili na varaždinskom Korzu, rogisti izveli nekoliko skladbi Foto: Krešimir Đurić

FOTO Lovci se danas prijepodne okupili na varaždinskom Korzu, rogisti izveli nekoliko skladbi

Varaždinske vijesti | 8.10.2022. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskoj dvorani Areni održava se 25. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov i turizam, a pomoć u provedbi sajma i ove su godine dali Hrvatski lovački savez, Hrvatski športski ribolovni savezu i Lovački savez Varaždinske županije.

Lovci su se danas prijepodne okupili i na središnjem varaždinsku Trgu kralja Tomislava, popularnom Korzu, gdje su rogisti izveli nekoliko skladbi.

Lovački savez Varaždinske županije jučer je na svečanosti otvorenja 25. međunarodnog sajma Priroda, lov, ribolov i turizam dodijelio zlatne plakete petorici svojih članova za 50-godišnje bavljenje lovstvom. Ovo priznanje primili su Stjepan Lukinec, Viktor Lazar, Stjepan Dretar, Josip Ereš i Ivan Mihalić.

Već tradicionalno, nakon svečanosti otvorenja, posjetiteljima je podijeljen lovački gulaš pripremljen od strane Lovačkog saveza Varaždinske županije, a glazbenu podlogu uz otvorenje pružili su Varaždinski rogisti.

Tradicionalna atrakcija sajma je bogata diorama Lovačkog muzeja HLS-a u kojoj su izložene preparirane životinje hrvatskih krajeva u kojoj posjetitelji po prvi puta na sajmu mogu vidjeti i jelena.

Osim prepariranih životinja, posjetitelji mogu razgledati i žive ptice koje izlaže Hrvatski klub sokolara te izložbu malih životinja pripremljenu od strane Udruge za zaštitu malih životinja Varaždin 2011.