Limena glazba Lepoglava i Limena glazba DVD Bednja idu na državnu smotru u Opatiji

Grad Lepoglava/vv | 26.4.2023. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i Limene glazbe Lepoglava u Lepoglavi je održana 18. Županijska smotra puhačkih orkestara.

- Ovog trenutka Lepoglava je glazbeni centar Varaždinske županije u kojem se okupilo pet puhačkih orkestara koji će predstaviti svoje glazbeno umijeće i okupljenim ljubiteljima glazbe pružiti jedinstven glazbeni događaj - istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave, ujedno i predsjednik Limene glazbe Lepoglava, Marijan Škvarić

large_lepoglava_smotra_puhackih_orkestara_2023_02.jpg

Smotru je otvorila Limena glazba DVD-a Bednja nakon čijeg su nastupa uslijedili i nastupi Limene glazbe "Sveti Martin" iz Brezničkog Huma, Puhačkog orkestra Grada Ludbrega, Limene glazbe Lepoglava i Gradskog puhačkog orkestra "Hrvatskih željeznica" iz Varaždina.

Svaki od orkestra izveo je po tri skladbe koje je s posebnom pažnjom, s obzirom na to da je smotra u Lepoglavi bila natjecanje za nastup na državnoj smotri, pratio selektor smotre Vedran Kocelj, ocijenivši u konačnici nastupe svih pet orkestara.

Odlukom selektora, Varaždinsku županiju će na državnoj smotri, koja će se održati 10. lipnja u Opatiji, predstavljati Limena glazba Lepoglava i Limena glazba DVD-a Bednja

Limena_glazba_Lepoglava11.jpg

Limena glazba Lepoglava

Limena_glazba_DVD_Bednja11.jpg

Limena glazba DVD Bednja

large_lepoglava_smotra_puhackih_orkestara_2023_25.jpg

large_lepoglava_smotra_puhackih_orkestara_2023_20.jpg

large_lepoglava_smotra_puhackih_orkestara_2023_11.jpg

large_lepoglava_smotra_puhackih_orkestara_2023_05.jpg