LIDRANO Kako su prošli naši osnovnoškolci na državnoj smotri u Vodicama? Foto: Ilustracija

LIDRANO Kako su prošli naši osnovnoškolci na državnoj smotri u Vodicama?

VV | 28.4.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Učenici Varaždinske županije sudjelovali na državnoj smotri LiDraNo u Vodicama. Ovogodišnja državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za učenike osnovnih škola održavala se od 25. do 27. travnja, a okupili su se najbolji mladi pisci, glumci i novinari iz cijele Hrvatske.

Učenici osnovnih škola iz Varaždinske županije pokazali su svoju kreativnost, maštovitost i darovitost u dramsko-scenskom, literarnom i novinarskom izrazu. Na državnoj smotri Varaždinska županija imala je tri predstavnika dramsko-scensko izrazu. Jan Rendić iz VI. OŠ Varaždin izveo je monolog "Ivica i Marica – Život (ni)je bajka“ (mentorica Martina Špičko), Katarina Ivančević iz II. OŠ Varaždin predstavila se monologom "Modne valute“ (mentorica Maja Šmic), a Lara Vađon iz OŠ Sveti Đurđ kazivala je pjesmu "Znam“ (mentorica Snježana Hranić).

U kategoriji literarnih radova sudjelovali su: Iva Plišo iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice s radom "Kad knjige progovore“ (mentorica Sanja Habek), Klara Blaži iz OŠ Novi Marof s radom "Jesen diši“ (mentorica Ljubica Bešenić) i Roko Herceg iz OŠ Cestica s radom "Sreća u očima jednog dječaka“ (mentorica Maja Skupnjak).

Rea Kanižić iz OŠ "Vladimir Nazor“ Sveti Ilija predstavila je svoj novinarski rad "Život u fasciklu“ (mentorica Maja Priher). Školski list Klen OŠ grofa Janka Draškovića iz Klenovnika predstavila je urednica Lana Majhen (mentorica Marija Konjević).

Učenice OŠ Šemovec Lana Bogati i Klara Samoborec sudjelovale su kao autorice radijske emisije "Greška“ (mentorica Maja Vitković), a učenice OŠ Novi Marof Jasmina Bartolec i Emanuela Bencek predstavile su radijsku emisiju "Crvenkapica i tri praščića“ (mentorica Sunčica Križan-Kadi).

Radijska emisija "Greška“ slušala se i na završnoj svečanosti.