Libertas Talks - iskustva i pogledi profesora i diplomata, ali i studenata

vv | 7.1.2024. u 10:58h | Objavljeno u Društvo

Libertas Talks predstavlja jedinstvenu aktivnost na domaćim visokoškolskim ustanovama, pokrenutu od strane studenata . Riječ je o podcastu, prvom video serijalu takvog formata unutar studentske zajednice Libertas međunarodnog sveučilišta, a možda i šire.

Pokrenut u travnju prošle godine, Libertas Talks već ima jedanaest epizoda u kojima gostuju profesori i iskusni diplomati, ali i studente koji su postigli iznimne rezultate ili su imali priliku raditi na istaknutim mjestima.

libertas-talks_ds.jpg

-Libertas Talks podcast je platforma na kojoj se raspravlja o međunarodnim temama poput međunarodnih odnosa, diplomacije i ekonomije. Ovdje se može saznati više o globalnim događajima i trgovinskim sporazumima, ali i kako se gradi karijera. Emisije su informativne, ali i zabavne - tu su savjeti i priče iz prakse kako bi studentima olakšali učenje i otvarali im perspektive. Svaka epizoda donosi razgovore s profesorima, sadašnjim i bivšim veleposlanicima, ali i studentima koji već imaju zanimljiva iskustva, kao što je rad u Europskom parlamentu. Tako smo imali čast i zadovoljstvo ugostiti doc. dr. sc. Jadranku Polović, prof. dr. sc. Luku Brkića, izv. prof. dr. sc. Vladimira Filipovića, izv. prof. dr. sc. Stipe Buzaru, doc. dr. sc. Damira Mladića, dr. sc. Mladena Nakića, dr. Anna Erzsébet Mladenovics, ravnateljicu Instituta Liszt, Mađarski kulturni centar Zagreb te njegovu ekselenciju Raj Kumar Srivastava, veleposlanika Indije, čiji je dolazak rezultat zajedničkog truda tima i proaktivnog pristupa, ističu članovi tima Libertas Talks podcasta kojeg čine Mihael Glavaš, Ian Stojanović, Karlo Škorić, Nikola Brač i Tin Kruhoberec.

libertas-talks_veleposlanik.jpg

Ovi entuzijastični studenti, članovi podcast time, studenti su preddiplomskog studija Međunarodnih odnosa (diplomacije). Svi članovi tima su voditelji, a neki čine i tehnički dio koji se bavi produkcijom i post-produkcijom, a dio marketinški dio koji se brine o oglašavanju, pisanju najava i upravljanju stranicama na Instagramu i YouTubeu. Njihov rad podržava Sveučilište Libertas, omogućujući im korištenje prostorija za snimanje te ostalim.

- Primjerice, opremu osigurava kolega Stojanović te IT odjel Sveučilišta. I Studentski zbor Libertas podupire rad podcasta te je nedavno osigurao opremu za profesionalno snimanje zvuka u obliku bežičnih mikrofona, ukazuju članovi tima Libertas Talksa koji žele povezati studente koje zanimaju teme sa stručnjacima i gostima koji rade u tim područjima i mogu pružiti jedinstven uvid kako sve izgleda u praksi.

0d1e60fe-2fe9-49a9-82c9-6880d9b2fd0b.JPG

U sklopu Diplomatskog kluba Sveučilišta Libertas, Libertas Talks podcast je uspio okupiti više od 250 pratitelja na Instagramu te postići otprilike 250 pregleda po epizodi na YouTube platformi.

- Nadamo se duljenjem rastu jer planiramo zanimljive goste i nastavak rasta publike. Započeli samo seriju epizoda uspješnih studenata s Libertasa kako bismo ukazivali na mogućnosti i prilike prostor našim kolegama koji to zaslužuju svojim aktivnostima unutar i van Sveučilišta Libertas. Planiramo pozivati bivše studente, alumnije, koji su danas uspješni te grade svoje respektabilne karijere u Hrvatskoj i izvan nje, radeći u globalnim kompanijama, kao što su Microsoft. Libertas Talks je super za sve koji su znatiželjni i žele naučiti više o svijetu oko sebe te pronaći inspiraciju za svoju budućnost unutar međunarodnih odnosa, diplomacije i ekonomije, najavljuju članovi tima Libertas Talksa koji, uz podcast na YouTubeu, redovito na Instagramu dijele informacije o novim gostima i događajima, stvarajući interaktivnu zajednicu studenata zainteresiranih za globalna pitanja.