Lepoglavski dogradonačelnik u Šibeniku vodio edukaciju za buduće mentore rada s mladima Foto: Grad Lepoglava

Lepoglavski dogradonačelnik u Šibeniku vodio edukaciju za buduće mentore rada s mladima

Varaždinske vijesti | 13.11.2019. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Institut za mobilnost mladih iz Zagreba proteklog je tjedna u Šibeniku provodio glavne aktivnosti međunarodnog projekta "The Laboratory for Youth Workers" koji je okupio 30-ak sudionika iz devet zemalja. Projekt je financiran u sklopu Erasmus+ programa, a proveden je u formi edukacije koju je vodio zamjenik gradonačelnika Lepoglave i mentor Agencije za mobilnost i programe Europske unije Hrvoje Kovač.

Edukacija je posebno dizajnirana za osobe koje rade s mladima, a koje se žele podrobnije upoznati s organizacijom neformalne edukacije, dizajnom treninga, metodama koje se pritom koriste te raznim aspektima rada s mladima. Među sudionicima edukacije tako su bili i predstavnici akademske zajednice s fakulteta, srednjih i osnovnih škola kao i predstavnici javnog sektora, treneri i mladi aktivisti iz Poljske, Turske, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Italije, Malte, Portugala i Hrvatske.

- Mentorstvo kao trening ili razvojni proces kroz koji je pojedinac podržan kod postizanja određene osobne ili profesionalne kompetencije ili cilja, važna je komponenta učinkovitog funkcioniranja nevladinih organizacija kao potpore za mlade. Individualni rad s korištenjem metoda mentorstva unutar organizacije, kao i rad s lokalnim zajednicama, mogu povećati kvalitetu rada organizacija općenito te imaju izravan utjecaj na ciljne skupine s kojima organizacija radi – kazao je Kovač nakon završetka provedene edukacije.

Trajanje cjelokupnog projekta je 6 mjeseci, počeo je 1. rujna 2019. i trajat će do 28. veljače 2020. godine.

lepoglava_edukacija_2.jpg

lepoglava_edukacija_3.jpg

lepoglava_edukacija_4.jpg

lepoglava_edukacija_5.jpg

lepoglava_edukacija_6.jpg

lepoglava_edukacija_7.jpg

lepoglava_edukacija_1.jpg