Predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi na radionici u Omišu Foto: LAG Međimurski doli i bregi

Predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi na radionici u Omišu

VV | 1.12.2023. u 08:50h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne ruralne mreže u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske, Hrvatskom mrežom za ruralni razvoj i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te uz domaćinstvo LAG-a "Adrion", od 13. do 15. studenog u Omišu je održana radionica za LAG-ove. Na radionici su sudjelovale i predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi.

ova.jpg

Tema radionice bila je "Odabir LAG-ova za razdoblje 2023.-2027. i pripreme za provedbu LAG natječaja". Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i APPRRR-a, zajedno s LAG-ovima raspravljali o odabiru LAG-ova za novo razdoblje 2023.-2027., pripremi za provedbu LAG natječaja za razdoblje 2023.-2027. te o praćenju provedbe lokalnih razvojnih strategija za razdoblje 2023.-2027. s naglaskom na dodanu vrijednost. Također, sudionicima su prezentirana LEADER operativna pravila kao i završetak provedbe LAG natječaja za programsko razdoblje 2014.-2020. (2022.).

LAG_Medimurski_doli_i_bregi_Radionica_za_LAG-ove_i_Skupstina_HMRR_Omis_54.jpg

U sklopu radionice bio je organiziran terenski obilazak na području LAG-a "Adrion". Terenskim obilaskom posjećeni su projekti koji su sufinancirani sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Terenskim obilaskom sudionici su obišli utvrdu Topana, Modro i Crveno jezero, upoznali se sa povijesnim i kulturnim životom grada Imotski, posjetili Vinariju Grabovac u Proložcu i OPG Čorić u Tugarama.

LAG Međimurski doli i bregi je kao član Hrvatske mreže za ruralni razvoj sudjelovao je u radu Skupštine koja se održala u sklopu radionice, na kojoj su usvojili programski i financijski planovi mreže za narednu godinu.