Kvizoman Borna Antončić: "Pozitivne reakcije ljepša su nagrada od bilo kakve zarade!" Foto: Ilustracija

Kvizoman Borna Antončić: "Pozitivne reakcije ljepša su nagrada od bilo kakve zarade!"

| 22.5.2023. u 16:10h | Objavljeno u Društvo

Kvizovi su (opet) u modi! Nakon dulje stanke još od nekada iznimno popularne Kviskoteke, zadnjih su godina ponovno postala popularna natjecanja u znanju o svemu i svačemu. I to više nego ikada prije.

Kvizovi se održavaju i na novim mjestima, kao što su ugostiteljski objekti, a ne samo malim ekranima, kao nekada. Međutim, potonji su i dalje najpopularniji, štoviše među najgledanijim televizijskim emisijama!

A u jednoj o njih, Milijunašu, vrlo zapaženi nastup imao je dr. med. Borna Antončić, koji je došao do predzadnjeg pitanja s dva neiskorištena džokera, ali ga je tu “zeznula” publika. Naime, na pitanje “Koja je prva riječ teksta Ustava Republike Hrvatske?”, bili su ponuđeni odgovori “izražavajući, polazeći, poštujući i zadržavajući”, 64 posto publike odabralo je “poštujući”, a točan odgovor bio je “izražavajući”.

 - Da igram opet, isto bih odigrao. Da sam iskoristio i džoker pola-pola, mislim da bi opet ostao i odgovor kojem je publika dala najviše glasova. Stoga, iskreno, ne smatram da sam krivo odvagnuo, stojim pri svojoj odluci i ponovno bih identično odigrao. Odgovor na predzadnje pitanje nisam znao i sva četiri ponuđena odgovora su mi se činila točnima. Zato mi ne bi puno pomogao džoker pola-pola. A pošto se radi o hrvatskom ustavu, nešto s čime se većina građana ipak susrela, postojala je mogućnost da bi džoker publika to mogla znati. Kad još uzmemo u obzir da se iz navijanja doimalo kao da me publika stvarno jako podržava i pojedini član publike nema obavezu glasati za točan odgovor ako to ne želi, nadao sam se da će glasati samo oni koji ipak znaju odgovor sa sigurnošću. A kada sam vidio i postotke, jednostavno je bila prevelika razlika jer je jedan odgovor stvarno jako odskakao i jedini je logičan potez bio odabrati njega - veli 25-godišnji varaždinski liječnik, koji je na specijalizaciji u Varaždinu...

 Koje još ima kvizove u planu i ima li formulu za pamćenje, pročitajte u novom broju Varaždinca!