FOTO: Kupalište "Drava" ugostilo ovogodišnje izdanje Ljetnog sportskog višeboja Foto: ZSUGV

FOTO: Kupalište "Drava" ugostilo ovogodišnje izdanje Ljetnog sportskog višeboja

Varaždinske vijesti | 27.6.2019. u 09:35h | Objavljeno u Društvo

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, uz potporu Grada Varaždina, tijekom ljetnog odmora učenika za njih organizira besplatne sportske aktivnosti. Novost ovogodišnjeg „Ljetnog sportskog višeboja“ su aktivnosti u Dravskoj park šumi i na KupalištuDrava“.

"Ljetni sportski višeboj“ počeo je 17. lipnja na vanjskim i unutarnjim terenima Sportske dvorane „Varaždin“ u Graberju, a ovaj tjedan aktivnosti su preseljene na Dravu, na kupalište i u park šumu gdje su se učenici upoznavali s osnovama atletike, odbojke na pijesku, plivanja, vaterpola, frizbija, badmintona. U pratnji šest profesora kineziologije školske praznike aktivno i sportski provodi 130-tak djevojčica i dječaka. Pred njima su još četiri dana druženja – četvrtak 27.6. na Dravskom kupalištu, ponedjeljak 1. 7. i utorak 2. 7. u Graberju, a srijeda 3. 7. rezervirana je za jednodnevni izlet na more za sve redovite polaznike.

Stručna suradnica Zajednice, Anica Sitar, ističe da se broj djece zainteresirane za sportske aktivnosti tijekom školskih praznika povećava.

- Počeli smo sa zimskim sportskim višebojem i tome dodali ovaj ljetni. Osim što djecu upoznajemo sa sportom, treningom, sportskim natjecanjima i naposljetku fair playom, pokušavamo utjecati i na današnji veliki problem djece u razvoju – premalo aktivnosti i kretanja - naglasila je Sitar te zahvalila ravnatelju Javne ustanove Gradski bazeni Varaždin, Željku Kušteru, na ustupanju na korištenje dravskog bazena i okolnih sportskih terena.