KUD Mak na Božićnom koncertu premijerno izveo novu koreografiju Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

KUD Mak na Božićnom koncertu premijerno izveo novu koreografiju

Varaždinske vijesti | 20.12.2016. u 08:44h | Objavljeno u Društvo

Članice i članovi KUD-a "Mak" Trnovec održali su ovog vikenda veliki Božićni koncert u dvorani Osnovne škole Trnovec.

Posebnost koncerta bila je premijerna izvedba koreografije starije folklorne sekcije. Ona je pod vodstvom Tihomira Kukulića premijerno izvela koreografiju "Igraju se na nebu zvezdice" – Pjesme i plesovi Podravine, koju je za KUD "Mak" postavio umjetnički voditelj ansambla Lado, Andrija Ivančan. Aranžman je napravio umjetnički voditelj tamburaškog orkestra Tibor Bün, a pjevanje je uvježbala Zdenka Knapić.

Velika nam je čast i zadovoljstvo da ovu koreografiju premijerno predstavimo mještanima naše općine Trnovec Bartolovečki. Ova godina zlatnim slovima će biti upisana u naš rad. A kad smo već došli tako visoko, moramo taj ritam održati. Uz podršku Općine Trnovec Bartolovečki nastavljamo s našim aktivnostima, a posebno mi je zadovoljstvo najaviti još jedno gostovanje Ansambla Lado u Trnovcu iduće godine – kazao je predsjednik KUD-a Miro Koren.

Članovi KUD-a predstavili su se i koreografijom "Pjesme i plesovi Gradišća" Filipa Turana, gradišćanskog Hrvata iz Beča, izvedenom i na smotri u Filderstadtu kraj Stuttgarta u Njemačkoj. Podsjetimo da su članovi KUD-a tom koreografijom osvojili prvo mjesto ispred pobjednika državne smotre Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U programu Božićnog koncerta nastupile su sve sekcije KUD-a "Mak": dječje folklorne sekcije mlađeg i školskog uzrasta pod vodstvom Snježane Huđek, mlađa tamburaška sekcija pod vodstvom Anđelka Koseca, pjevački zbor KUD-a "Mak" pod vodstvom Rosane Cepanec i plesna sekcija djece iz Bartolovca, članova KUD-a "Mak", pod vodstvom plesne voditeljice Emine Mušanović. Gošće koncerta bile su članice udruge "Cvijet" Šemovec.

 

Galerija slika