KUD Klaruš iz Maruševca i KUD Beletinec predstavljat će županiju na Državnoj smotri folklornih grupa Foto: KUD Klaruš

KUD Klaruš iz Maruševca i KUD Beletinec predstavljat će županiju na Državnoj smotri folklornih grupa

Varaždinske vijesti | 25.9.2021. u 11:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon stanke od godinu dana, prošlog je vikenda održana 7. Županijska smotra izvornog folklora i 17. Županijska smotra koreografiranog folklora Varaždinske županije.

Smotra je održana u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu, a organizatori su bili Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD „Marof“ Novi Marof, a pokrovitelji Varaždinska županija te Ministarstvo kulture i medija RH.

U programu Smotre nastupili su KUD „Beletinec“ Beletinec, KUD „Ljuba voda“ Ljubešćica, KUD „Klaruš“ Maruševec, KUD „Marof“ Novi Marof i Varaždinski folklorni ansambl.

Nakon održanog programa, stručni žiri u sastavu Krunoslav Šokac, umjetnički voditelj Lada, te Petar Varga, selektor Hrvatskog sabora kulture i glazbeni pedagog, donio je odluku da KUD "Klaruš" Maruševec u kategoriji koreografiranog folklora i KUD „Beletinec“ Beletinec u kategoriji izvornog folklora predstavljaju Varaždinsku županiju na Državnom susretu folklornih grupa koji organizira Hrvatski sabor kulture.

Klaruši su četiri godine uzastopno bili predstavnici Varaždinske županije u kategoriji izvornog folklora, a ove godine predstavit će Varaždinsku županiju i u koreografiranom folkloru.