Kristina Vartušek nastupa u novomarofskom KC "Ivan Rabuzin"

vv | 6.1.2024. u 07:30h | Objavljeno u Društvo

Kristine Vartušek,  mlada pijanistica višestruko nagrađivana u nas i inozemstvu, nastupit će u kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu u subotu, 13. siječnja, kao i u subotu, 3. veljače.. Oba koncerta počet će u  19 sati.

Kristina Vartušek (2005.) višestruka je dobitnica nagrada na brojnim međunarodnim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu: druga nagrada na 17th Beijing International Music Festival & Academy (Qingdao, Kina, 2023.) te prve nagrade na Memorijalu Jurica Murai (Varaždin, 2022.) i Međunarodnom pijanističkom natjecanju Davorin Jenko (Beograd, Srbija, 2018., 2020.).

Također je dobitnica prvih nagrada na državnim natjecanjima u kategoriji glasovir (2019., 2021.) te u kategoriji glasovirski duo (2017.). U kolovozu 2023. nastupila je u Izraelu u sklopu međunarodnog festivala PianoFest Arad te u Kini u sklopu 17th Beijing International Music Festival & Academy, a također je kao prvonagrađena na međunarodnim natjecanjima pozvana je da nastupa u Royal Albert Hallu, Elgar Room (natjecanje Grand Prize Virtuoso) te Carnegie Hallu, Weill Recital Hall (natjecanje Golden Classical Music Awards).

Usavršavala se kod brojnih uglednih pijanista i pedagoga kao što su: Pavlina Dokovska, Vladimir Valjarević, Pascal Nemirovski, Pierre Réach, Michal Tal, Natalia Trull, Grigory Gruzman i drugi. Dobitnica je nagrade Oskar znanja koje Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje svim učenicima za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima, a također i dobitnica nagrade “Profesor Baltazar” koju grad Zagreb dodjeljuje učenicima za prva tri mjesta na državnim natjecanjima. Od 2020. godine stipendistica je Grada Zagreba za izvrsnost.

U kulturnom centru "Ivan Rabuzin" izvest će djela poznatih autora.