Kristijan Petrović odgovara na pitanja o vilama na predavanju "Nesputane – jedna vilovita priča"

vv | 1.6.2024. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Poznati varaždinski 'Mračni pripovjedač' Kristijan Petrović, a koji bilježi sve veći broj predavanja diljem zemlje u kojima obrađuje teme iz mračnog folklora, paranormalnog i okultnog svijeta, još će jednom ispričati zanimljivu priču vezanu uz povijest i mitologiju stvorenja koja su svoje mjesto u ovim vremenima pronašla u bajkama i animiranom filmu – vilama.

U predavanju pod nazivom ‘Nesputane – jedna vilovita priča’, prisutni će doznati nešto više o ovim bajkovitim stvorenjima koja ipak nisu toliko benigna kako ih se prikazuje. Publiku će The Dark Storyteller provesti kroz razna povijesna razdoblja i razne kulture koje imaju jednu sličnost – vjerovanje u vilinska stvorenja.

Petrović će tom prilikom pokušati dati odgovor na pitanja - Kakve su stvarno – vile ? Gdje obitavaju, tko su zapravo i zašto ih neki vole dok ih se drugi užasavaju ? Tko su Nimfe - Naiade, Nereide, Driade ? Kako funckioniraju Rusalke, Mavke i Poludnice ? Tko su stvorenja koje zovu Fairies, a tko su maleni Pixiesi ? Tko je sve vjerovao u njih, a tko s njima komunicirao i preživio da bi mogao prepričavati svoje nesvakidašnje iskustvo?

Sve to možete doznati na predavanju koje će se održati 5. lipnja u Caffe baru Madera u Varaždinu. Uz varaždinsko, Petrović će održati još dva predavanja. Jedno od njih će biti organizirano 6. lipnja na prostoru izletišta 'Čarobna šuma' u Svetom Ivanu Zelini te 7. lipnja na arheološkom nalazištu Rimske bazilike u Varaždinskim Toplicama, a u sklopu programa AquaFest.